Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΑΦΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ.....


Μια δυνατή νεροποντή διάρκειας δύο ωρών το απόγευμα της Δευτέρας ήταν αρκετή για να κινδυνεύσουν να πλημμυρίσουν τα σπίτια στις πυρόπληκτες περιοχές της Βάθης και των Πλοκαμιανών του Ινναχωρίου.
Οι δρόμοι των δύο χωριών μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια, ενώ η βροχή κατέβασε τόννους πέτρες και λάσπη από τα γύρω καμμένα βουνά στην πλατεία της Βάθης με αποτέλεσμα να κλείσει για περίπου δύο ώρες ο δρόμος προς το Ελαφονήσι, έως ότου επέμβουν δύο μηχανήματα χωματουργικών εργασιών από το Δήμο Κισάμου.
Η νεροποντή της Δευτέρας προκάλεσε αρκετές ζημιές και στο οδικό δίκτυο της περιοχής αλλά και σε αγροτικές καλλιέργειες.
Οι κάτοικοι της Βάθης και των Πλοκαμιανών επέρριψαν ευθύνες στον Δήμο Κισάμου ότι δεν προχώρησε σε αντιπλημμυρικά έργα στις πλαγιές των καμμένων βουνών που βρίσκονται πάνω από τα χωριά. Παράλληλα εξέφρασαν την αγωνία τους για τα σπίτια αλλά και για την ίδια τη ζωή τους σε περίπτωση που σημειωθούν μεγάλης χρονικής διάρκειας βροχοπτώσεις.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κισάμου Μιχάλης Μουντάκης έκανε λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Βάθη και -παρότι ο δήμος είχε καθαρίσει τα ρυάκια μετά τη φωτιά του Ιουλίου- η βροχή ήταν τόσο έντονη που κατέβασε μεγάλες ποσότητες πέτρας και λάσπης.
Βαρδής Καλογεράκης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τα ρέματα που λεει ο αντιδημαρχος μάλλον εννοεί στον δραπανιά και εκεί γύρω γιατί στα Εννιά -χωριά μόνο για κυνήγι πάει