Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

152 ΝΗΣΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ


Σύμφωνα με τον Celalettin Yavuz, αντιπρόεδρο του τουρκικού Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Αναλύσεων (TÜRKSAM), το οποίο είναι ένα think tank χρηματοδοτούμενο από την τουρκική κυβέρνηση "Το ιδιοκτησιακό καθεστώς 152 νησιών στο Αιγαίο και την Μεσόγειο είναι αμφιλεγόμενο, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης". Μάλιστα ο Yavuz πρόωρα και πιο πέρα: "Το υπουργείο Εξωτερικών θα κάνει μια σαφή δήλωση για το κοινό σχετικά με το πώς βλέπει το θέμα. Εάν η Τουρκία στην εύρεση ότι τα εν λόγω νησιά έχουν πιστωθεί στην Ελλάδα δεν έχει διαμαρτυρηθεί, τότε είναι σίγουρα ένα λάθος, πρόσθεσε. Στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, υπάρχουν 152 νησιά και νησίδες των οποίων η ιδιοκτησία είναι αμφιλεγόμενη και είναι υπό ελληνική κυριαρχία. Αυτά τα νησιά δεν είχαν δοθεί στην Ελλάδα από οποιαδήποτε συμφωνία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο".
Τώρα αν μερικά νησιά θα περνούν καλύτερα υπό άλλο καθεστώς ..... είναι μια κουβέντα που θέλει πολύ ανάλυση Φανταστείτε όμως το ξημέρωμα του 2013 και συγκοινωνία με τα περισσότερα νησιά αυτά δεν υπάρχει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: