Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΨΑΧΝΟΥΝ 5 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ



 Στην αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού της οικογένειας Καντάφι, που ανέρχεται σε μερικές δεκάδες δισ. ευρώ, έχει επιδοθεί η επαναστατική κυβέρνηση της Λιβύης, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτει και ακολουθώντας ίχνη που την οδηγούν ακόμη και στην Ελλάδα.  Η λιβυκή κυβέρνηση προσανατολίζεται να ζητήσει τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης για τον εντοπισμό των κεφαλαίων αυτών είτε βρίσκονται σε λογαριασμούς και επενδύσεις εταιρειών βιτρίνας, είτε έχουν επενδυθεί στην αγορά ακινήτων και οικοπέδων σε ακριβές και τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.
- Το καλοκαίρι του 2010 ήταν η τελευταία φορά που έκανε την εμφάνισή του στα Χανιά ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ Αλ Ισλάμ.  
Ήταν τρελαμένος με τα Χανιά. Γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας έλεγε σε ό,τι αφορά τον γιο του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι. "Ο νεαρός και πιο προβεβλημένος γιος της οικογένειας Καντάφι ήταν φανατικός φίλος των Χανίων, στα οποία και παραθέριζε συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Κατ’ αρχήν κάθε λογαριασμός του καθημερινά ήταν περίπου 3.000 ευρώ. Ερχόταν μαζί με δύο άντρες της συνοδείας του και δύο δικούς μας αστυνομικούς της Ασφάλειας. Τον συνόδευαν και κοπέλες. Κύριος με τα όλα του, με άψογη συμπεριφορά. Δεν ξέρω τι έκανε στην πατρίδα του αλλά εδώ ήταν κύριος". Την τελευταία φορά που βρέθηκε στα Χανιά, τον συνόδευε ο υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης καθώς και Κύπριοι εφοπλιστές αλλά και διευθυντές μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί, αν ενδιαφερόταν για επενδύσεις στα Χανιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: