Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟΠΙΚΑ


Έγραψε οψες ο Γ. Γεωργακακης στα Χανιώτικα Νέα....
Έργα σε στασιμότητα!
Λιμάνια Σούδας και Κισάμου
Το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Νοτιοανατολικής Μεσογείου παραμένει διαχρονικά υποβαθμισμένο, για μια σειρά από λόγους, συγκριτικά με τις μεγάλες δυνατότητές του. Ορισμένα σημάδια βελτίωσης παρατηρήθηκαν εντός του 2012 καθώς έγιναν ορισμένες μικρές μεν, αλλά σημαντικές παρεμβάσεις από το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές για τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων.
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι προγραμματίζονται έργα άνω των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ -με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α.- από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Κρήτης, που χρηματοδοτεί ορισμένες από τις μελέτες. Τα έργα αυτά αφορούν την επέκταση του προβλήτα «Αδρίας», την εκβάθυνση υφιστάμενων κρηπιδωμάτων και τη διαμόρφωση του πολυχρηστικού (εμπορικού) τμήματος του λιμανιού.
Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Κισάμου, τη δυτική πύλη εισόδου της Κρήτης, παραμένει τραγικά υποβαθμισμένο μέχρι σήμερα.
Το τραγικά μάλλον δεν τα λέει όλα..αλλά αφού δεν υπάρχει άλλη λέξη για να δείξει το διαχρονικό μας χάλι μας κάνει!!! 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σημειώνω ότι ο μεγάλος της Περιφέρειας Κρήτης δεν λέει ούτε λέξη για το έργο "Σημαία του Νομού Χανίων" δηλ. το δρόμο Καλουδιανά-Χρυσοσκαλίτισα Παράκαμψη Τοπολίων Προυπόλ. 24 εκάτ€. Ούτε λέξη για ένταξη. Μήπως πρέπει να ανησυχούμε;
Όσον αφορά το λιμάνι Κισσάμου σας καλώ να θυμηθήτε την γελοιότητα της δήθεν Μαρίνας.