Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΒΛΕΠΕΙ.....


....πάλι η Moody's
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Αναγνωρίζει μεν πρόοδο και βελτίωση, αλλά διαφωνεί με τις εκτιμήσεις τρόικας-κυβέρνησης. Ανακυκλώνοντας τα κινδυνολογικά σενάρια για την Ελλάδα, ο οίκος Moody’s προειδοποιεί ότι  υπάρχει σοβαρή πιθανότητα  χρεοκοπίας  της χώρας. Σε έκθεση του επισημαίνει ότι  η χρηματοδότηση του ΔΝΤ και του EFSF βελτιώνει τη ρευστότητα, αλλά το χρέος θα παραμείνει σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος προσαρμογής, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνων.  
Ο οίκος αναγνωρίζει ότι η πρόσθετη χρηματοδότηση που έλαβε πρόσφατα η Ελλάδα από το ΔΝΤ και τον EFSF προσφέρει ανάσα ρευστότητας στην οικονομία και θα επιτρέψει την εκκίνηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και ότι η καλύτερη των προσδοκιών εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2012 τονώνει την επενδυτική εμπιστοσύνη. 
Τονίζει ωστόσο, ότι παρά τα μέτρα ......
..... ελάφρυνσης του χρέους από τους επίσημους πιστωτές, το PSI και την επαναγορά ομολόγων, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια της περιόδου 2012-2016. 
Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι υπάρχει ακόμα υψηλή πιθανότητα μιας ακόμα χρεοκοπίας για το υπόλοιπο χρέος του ιδιωτικού τομέα, λόγω των σημαντικών κινδύνων που απορρέουν από την αδύναμη οικονομία, την εύθραυστη κοινωνική σταθερότητα και το τεταμένο πολιτικό κλίμα.
Σημειώνει άλλωστε, ότι παρά τις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους από το 2014, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από αυτό το θέμα.
Όσο αφορά την πορεία της οικονομίας, η Moody’s διαφοροποιείται σημαντικά από τις εκτιμήσεις της τρόικας και της κυβέρνησης, προβλέποντας ότι και το 2014 θα είναι «πολύ δύσκολο έτος». 
Αναμένει το 2013 ύφεση 5% στην ελληνική οικονομία και συνέχιση της συρρίκνωσης το 2014, λόγω της υποτονικής εξωτερικής ζήτησης στην Ευρωζώνη, της αργής προόδου στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που περιορίζει τις επενδύσεις και τον ανταγωνισμό και των επιπτώσεων των πρόσφατων δημοσιονομικών μέτρων στην ιδιωτική κατανάλωση.
Βάσει αυτών, ο οίκος βλέπει ακόμα σημαντικούς κινδύνους για την ελληνική οικονομία, που θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την πιστοληπτική της ικανότητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να κανονισουμε πατριωτες την πορεια μας, απο πολυ καλη πηγη εμαθα οτι η οριστικη χρεωκοπια αναμενεται τον Ιουνη φετος...
Το κλιμα εφησυχασμου βοηθαει τους απατεωνες κλεφτες και εχθρους της χωρας!!!