Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Η άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου για τους δημάρχους, που θεσπίστηκε με τον 3852/10 (Καλλικράτης) είναι πλέον γεγονός, καθώς, η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή για την κύρωση των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η υπόθεση όμως είναι παλαιότερη, καθώς πολλοί δήμαρχοι από την αρχή της θητείας τους την 1η Ιανουαρίου του 2011 πίεζαν ώστε να αλλάξει η συγκεκριμένη διάταξη του Καλλικράτη. Στο διάστημα αυτό των δύο ετών, μέχρι, δηλαδή, την άρση του ασυμβίβαστου, πέραν των συζητήσεων με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμαρχοι προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών με αυτό ακριβώς το αίτημα.
Πρόκειται για 106 δημάρχους (σ.σ. οι αρχικές πληροφορίες ανέβαζαν τον αριθμό σε 135 με 140, ωστόσο αυτοί που υπέγραψαν ήταν τελικά 106) απ” όλους τους επαγγελματικούς κλάδους οι οποίοι με την υπογραφή τους ζητούσαν να τους δοθεί η δυνατότητα να ασκήσουν και το επάγγελμά τους. (Λες και δεν το έκαναν)
Ανάμεσα σε αυτούς φυσικά και ο δικός μας.....που δηλώνει επιχειρηματίας -αγρότης, αλλά και ο δήμαρχος Σφακίων που είναι Ιατρός! Το θέμα βέβαια είναι ότι σαν απαίτηση είναι σωστή, αλλά σάμπως και τώρα αν ήθελαν να ασκήσουν το επάγγελμα τους ποιος θα τους το απαγόρευε; Πιστεύω τώρα να  βρουν ώρες και για τα δύο.....ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: