Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ



Στις αρχές του Γενάρη όπως προβλέπει ο κώδικας των δήμων γίνονται οι εκλογές για το νέο προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου και για τα μέλη της οικονομικής επιτροπής. Η Πανσελινιωτικη Συνεργασία δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο προεδρείο και στα μέλη της οικονομικής επιτροπής δηλαδή ψήφισε λευκό. Θεωρεί ότι το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής δεν έχουν ανταποκριθεί στις σημερινές σκληρές συνθήκες που ζουν οι κάτοικοι του Σελίνου. Αιτιολογήσαμε την ψήφο μας στο δημοτικό συμβούλιο αλλά θέλουμε να ενημερώσουμε και τους συνδημότες μας για την θέση μας αυτή.
Όταν ξεκίνησε το 2010 η νέα δημοτική αρχή ........
....  πιστεύαμε και ελπίζαμε ότι θα δουλέψει για το Σέλινο και θα δρομολογήσει λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπος μας δεκαετίες τώρα και βρέθηκαν στο κέντρο της προεκλογικής μάχης, με την ψήφο μας στηρίξαμε θετικά το προεδρείο. Στην οικονομική επιτροπή διεκδικήσαμε την θέση της Αντιπολίτευσης αλλά δεν μας έδωσαν την δυνατότητα οι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συνεργάστηκαν η κκ Ζουριδάκης και Μπουζάκης και μοίρασαν τις θέσεις μεταξύ τους, το ίδιο πράγμα έκαναν και στις φετινές δημαιρεσίες..
Σήμερα περίπου 2 χρόνια μετά και μετέχοντας στα δημοτικά συμβούλια καταθέτοντας προτάσεις και την γνώση που έχουμε αποκτήσει μέσα από τις θέσεις κλειδιά που έχουμε υπηρετήσει. Διαπιστώνομαι ότι η δημοτική αρχή δεν ήταν, πρώτο συνεπής με τις προεκλογικές υποσχέσεις παρέμεινε απαθής και δεν βρήκε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας και η συμπεριφορά της αυτή έχει προκαλέσει βλάβη στο δημόσιο συμφέρον .
Πολλές υποθέσεις έχουν χαθεί στην διαδρομή των δυο χρόνων οπού αποδεικνύουν ότι η δημοτική αρχή δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τον Καλλικρατικό δήμο Καντάνου – Σελίνου
Σας παραθέτουμε μερικές από τις υποθέσεις για να καταλάβετε τι έχει χαθεί για μια ακόμα φορά στο Σέλινο
1) Βιολογικοί, Με πολιτική απόφαση δεν έφερε ποτέ σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των βιολογικών Παλαιοχώρας και Σούγιας . Σποραδικά και με ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων ενημερωνόμαστε Δεν συζητήσαμε ποτέ για τα πραγματικά προβλήματα των βιολογικών ούτε αναζητήθηκαν ποτέ λύσεις βιώσιμες βάζοντας τα πραγματικά στοιχεία πάνω στο τραπέζι και με την γνώση των ειδικών να αποφασίσουμε το καλύτερο για το τόπος μας . Ζήτησε υπογραφές και την στήριξη των κατοίκων η δημοτική αρχή αλλά το δημοτικό συμβούλιο ουδέποτε συζήτησε και αποφάσισε τεκμηριωμένα για τον βιολογικό και την απόφαση αυτή να την στείλει στο Συμβούλιο επικράτειας.
Έχουμε προτείνει να επισκεφτούμε το συμβούλιο επικρατείας και να μιλήσουμε με τον πρόεδρο του για ξεπλέξουμε το κουβάρι, προφανώς ο δήμαρχος έχει αλλά στο νου του και αποφεύγει τις συναντήσεις που δρομολογούν λύσεις . Δεύτερο σοβαρό θέμα
2) Κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών και υποβάθμιση των σχολείων κλείσιμο του ειρηνοδικείου και τώρα πρέπει να «περπατάμε πήγαινε και έλα »120 χιλιόμετρα. Το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στο Ανατολικό Σέλινο χωρίς κιχ δημιούργησε στους κατοίκους του Ανατολικού Σέλινου τεράστια προβλήματα Ο δήμος μας βρίσκεται στο μάτι του κύκλωνα η μια δημόσια υπηρεσία κλείνει μετά την άλλη Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να βρεθεί κοντά στους κατοίκους του Σέλινου και αποδέχεται στο ακέραιο την πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλο Κουβέλη .
Περιμέναμε η δημοτική αρχή να μπει εμπόδιο στην ολική καταστροφή και μαζί με τον κόσμο του Σέλινου να υπερασπιστεί το αυτονόητο την ανάπτυξη αυτού του τόπου και την στήριξη της δημόσιας παιδείας και υγείας Περιμέναμε μια αντίσταση, όσο και αν πιέσαμε σαν αντιπολίτευσης δημιουργήθηκε τελικά η διαπαραταξιακή επιτροπή που πέθανε πριν καν γεννηθεί. Η δημοτική αρχή πιστεύει ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα και σκύβει το κεφάλι στην κυβέρνηση της τρόικας .
3) Είμαστε ένας τουριστικός δήμος με πολλαπλούς προορισμούς και με ομορφιά φανταστική Τεράστια Ακτογραμμή 5 γαλάζιες σημαίες και είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό. Η δημοτική αρχή του δήμου Καντάνου-Σέλινου κατάφερε να καταργήσει και να εξαφανίσει την Παλαιοχώρα από τους ποιοτικούς προορισμούς . Δεν στήριξε το πρόγραμμα της γαλάζιας σημαίας με αποτέλεσμα και οι 5 γαλάζιες σημαίες να χαθούν για το δήμο μας τουαλέτες άθλιες υποδομές κατεστραμμένες παραλίες βρώμικες η πραγματική κατάσταση για την ακτογραμμή του Δήμου. Η δημοτική Αρχή ζήτησε απλά συγνώμη και όταν πιέστηκε άπου τους επαγγελματικούς φορείς έγινε εχθρική με τους επαγγελματίες του τουρισμού , όταν το θέμα τους συζητήθηκε με πρωτοβουλία τους στο δημοτικό συμβούλιο παρουσία του Αντιπεριφερειαρχη Αυτή η συμπεριφορά υποδηλώνει αδυναμία διαχείρισης των δημοσιών υποθέσεων του δήμου μας .
4)Δημοτική αρχή και εργαζόμενοι Η δημοτική αρχή υποτιμά τους εργαζόμενους και δεν βρέθηκε καθόλου δίπλα τους τις δύσκολες ώρες που περνούν δεν τους εμπιστεύτηκε και δεν θέλησε να οργάνωση τις υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση τον πολίτη στις μαύρες μέρες που ζει .Αρνήθηκε να οργανώσει τις υπηρεσίες για τον τουρισμό για την αγροτική παραγωγή αρνήθηκε να λειτουργήσει τις αρμόδιες επιτροπές τη στιγμή που υπάρχουν ανοικτά ζητήματα για τα αγροτικά μας προϊόντα στο Σέλινο . ,
5) Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε στο δημοτικό συμβούλιο ο Νίκος Φιωτοδημητράκης και εγώ να φέρουμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινή μας ζωή. Όμως δεχόμαστε την άρνηση και την βία της δημοτικής αρχής Το θεωρούμε απαράδεκτο και είναι προσβολή για τους Σελινιωτες η δημοτική αρχή να στερείται επιχειρημάτων και το μόνο όπλο που διαθέτει να είναι η βία Εμείς αντιδρούμε και ζητούμε με ήρεμο διάλογο να κατατεθούν προτάσεις και λύσεις και να καταργηθεί βία από το τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου
Για τους παραπάνω λόγους δεν στηρίξαμε την δημοτική αρχή και την αντιπολίτευσης με ψήφο εμπιστοσύνης θεωρούμε ότι είναι ανεπαρκής για να αντισταθεί στις άγριες πολιτικές της κυβέρνησης -Τρόικας και να διεκδικήσει λύσεις προς όφελος του τόπου μας
Στέλλα Αλφιερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: