Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Το σύνθημα «πίσω στη γη για να σωθούμε» θέλησε να δώσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά τη συνάντηση που είχε με διακριθέντες αγρότες.
ΜΑΡΑΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  ΚΑΙ ΑΡΕΤΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
Ο κ. Παπούλιας συνεχάρη τους αγρότες με τους οποίους συναντήθηκε για τη «θαυμάσια προσπάθεια» που κάνουν, ενώ δήλωσε  πως ο ίδιος αγαπάει ιδιαίτερα τη γη καθώς μεγάλωσε σε κτηνοτροφικό χωριό.
Επίσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε το παράδειγμα των αγροτών να βρει περισσότερους μιμητές, τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά που ασχολούνται με τη γη, «την οποία είχαμε εγκαταλείψει τελείως».
Επισήμανε, ακόμη, το γεγονός ότι τα αγροτικά προϊόντα είναι πρώτα στη σειρά εξαγωγές,  γεγονός που δείχνει ότι  η χώρα μπορεί να βασίζεται σε μια παραγωγή αγροτική, που έχει πολύ καλές προϋποθέσεις.
Για την ιστορία Ο κ.Νίκος Σπανίδης, αγρότη-γεωπόνο από την Ξάνθη,τιμήθηκε σαν 1ος ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012, ο κ.Ανδρέας Καραφύλλης, κτηνοτρόφος από τη Λάρισα 2ος ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012, και ο συγχωριανός μας κ.Αντώνης Αρετουλάκης, αγρότης με θερμοκήπια στο Ελαφονήσι σαν ο 3ος ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012.

2 σχόλια:

Giannis Zouridis είπε...

αν και μετά την Βράβευση από την προεδρία της Δημοκρατίας στην ομάδα παραγωγών του Λαφονησιού - δεν ενεργοποιηθεί το τοπικό σύστημα εξουσίας να δώσει επιτέλους λύση στο πρόβλημα της ενεργοποίησης της γεώτρησης που τους ταλανίζει τόσο καιρό ...ε τότε όχι για ανάπτυξη δεν πρέπει να μιλάμε ..αλλά για κάτι άλλο ..

Ανώνυμος είπε...

Μετά την έξοδο του γνωστού αντιΤΟΕΒικού αντιδημάρχου , ο Αντιδήμαρχος και γνώστης των πραγμάτων Κ. Κουμάκης στο τελευταίο Δ.Σ. κατέθεσε την πρόταση δηλαδή το αυτονόητο "ότι αφού ο Δήμος ανέλαβε να αποτελειώσει ότι άφησε στην μέση η Περιφέρεια εγγράφει στον προϋπολογισμό και στα εκτελεστέα τεχνικά έργα του Δήμου το έργο της γεώτρησης Βολακιά στο σύνολο της και την πληρωμή της σύνδεσης με την ΔΕΗ διαμέσου της επέκτασης του δημοτικού φωτισμού" κάτι που όπως είπε "έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού". Βέβαια στο Δ.Σ. αποκαλύφτηκε ποιος δεν ήθελε να προχωρήσει το έργο και ποιος πίεζε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για να μην δοθούν οι εγκρίσεις , πράγματα γνωστά σε όλους μας , αλλά ο ΚΑΚΟΣ είναι πάντα ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ που τα φώναζε αλλά επειδή ο καθένας τους θέλει να διατηρήσει το βιλαέτι του έκανε πως δεν άκουγε και δεν έβλεπε τον αγώνα που έδινε ο προαναφερόμενος κύριος για να νομιμοποιήσουνε οι κολλητοί του τις παράνομες γεωτρήσεις που έκαναν στην Χρυσοσκαλίτισσα και άλλα πολλά που θα βγουν σύντομα στην φόρα!!!
Όσο για τα παιδιά τον Αρετουλάκη Αντώνη και τον Μαρακάκη Αντώνη και τον ΑΣΟΠ Ελαφονησίου , με την βράβευση τους τιμούν όχι μόνο τον εαυτό τους και την ομάδα παραγωγών που συμμετέχουν αλλά και όλη την Κίσαμο και τα Χανιά και όχι μόνο.Πιστεύω βέβαια και αυτοί έστω και τώρα να βρουν το θάρρος να πουν την αλήθεια για την όλη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει ορισμένοι ασφυοκάμπτες στην περιοχή μας , οι οποίοι δεν ξέρουν να προστατέψουν ούτε τα δικά τους συμφέροντα παρά συμπαρατάσσονται πίσω από άτομα που θέλουν μόνο να ασελγούν στον τόπο μας και να εφαρμόζουν την ανομία και το τσατσιλίκι που έχουν μάθει και τους έχει γίνει βίωμα από την περιοχή τους και νομίζουν ότι με συκοφαντίες δικαστήρια παράνομα χαρτιά από την Περιφέρεια και άλλα ανομολόγητα θα περάσει η ΑΝΑΡΧΙΑ τους...Εγώ ένα πράγμα έχω να τους πω και να το βάλλουν καλά στο μυαλό τους... Ο ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας δεν ανήκει στους Κουνενιώτες στους Λειβαδιώτες αλλά ανήκει σε όλους αυτούς που ΣΕΒΟΝΤΑΙ και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ τον τόπο που είτε εκεί γεννήθηκαν , είτε εκεί επένδυσαν γιατί απλά αυτός ο τόπος θέλουν να έχει ΜΕΛΛΟΝ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ και να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων και εφαρμογή των Νόμων του Κράτους.
Ιάκωβος Σπερελάκης