Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση των 21 συλλόγων γονέων και κηδεμόνων με την επιτροπή παιδείας του δήμου Κισάμου. Παρόν οι σύλλογοι και οι κ. Μ. Μουντάκης, σας πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του δήμου και κ. Θ. Τουλουπάκης, σαν υπεύθυνος της Α' βάθμιας. 
Τι ακούστηκε....
Τα προβλήματα πολλά και εν μέσω σχολικής χρονιάς είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν... τα περισσότερα σχολεία έχουν κτιριακά προβλήματα (υγρασία-παλαιότητα-τουαλέτες και θέρμανση) ενώ σε αρκετά, 6 μήνες μετά την λειτουργία τους, λείπει διδακτικό προσωπικό. 
Για την Β΄θμια το ΕΠΑΛ και το Λύκειο, τα προβλήματα είναι γνωστά, το συγκρότημα θέλει 700.000ε για να λέγεται σχολείο, πράγμα που είναι αδύνατον να βρεθούν τόσα χρήματα και μάλιστα γρήγορα, αλλά και το σπουδαιότερο που ακούστηκε ότι, νέο Λύκειο στην πόλη μας δεν πρόκειται να δούμε.
Γενικά είμαστε σε μαύρο χάλι, αφού τα προβλήματα είναι πολλά και δυσκολοαντιμετωπίσιμα, εκπρόσωπος για την Β΄βάθμια δεν υπάρχει, αν και όπως λένε, έχει ορισθεί μετά την οικειοθελή παραίτηση του κ. Γιάννη Κελαιδή! 
-Πιστεύω τα προβλήματα να τα δουν όσο το δυνατόν συντομότερα και ιδιαίτερα με την θέρμανση μιας και τα σχολεία τα περισσότερα δεν έχουν πετρέλαιο...(υπόσχεση ως την Παρασκευή ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα)
Δυστυχώς για άλλη μια φορά φάνηκε ότι τα προβλήματα δεν τα ήξερε η δημοτική αρχή, σε αυτό φταίνε φυσικά και οι σύλλογοι γονέων και οι διευθυντές σχολείων, αλλά και σ' αυτά που ξέρουν, δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα!
Μετά το Λύκειο που ο θεός να μας φυλάει, το 5ο νηπιαγωγείο είναι τελείως ακατάλληλο και όπως πάνε τα πράγματα ή θα συγχωνευτεί ή θα καταργηθεί, τα σχολεία στο Έλος και στα Καλουδιανά έχουν πολλά λειτουργικά προβλήματα.
Τέλος με την ασφάλεια των μαθητών και τις απαράδεκτες ενέργειες του ΚΤΕΛ στην πόλη μας, ζητήθηκε να τηρηθεί η δέσμευση του ΚΤΕΛ, οι μαθητές να επιβιβάζονται για τα χωριά τους από τα σχολεία, μια δέσμευση που δεν τηρείται καθόλου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: