Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ


ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΔΣ Δήμου Κισάμου                                       9-1-2013
 Κο Πιτσιγαυδάκη Χαράλαμπο 
  Κε πρόεδρε 
Πολλά χρόνια τώρα στην περιοχή του Κόλπου Κισάμου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου το οποίο εκ της φύσεως του είναι εξαιρετικά οχλούσα δραστηριότητα.
Παρ’ολες της προσπάθειες του ιδιώτη τα προβλήματα είναι πολλά και μάλιστα σε μία παραλιακή ευαίσθητη περιοχή η οποία έχει όλες της δυνατότητες για πολύ σοβαρή ανάπτυξη κυρίως του τριτογενή τομέα (Τουρισμός).
Εμείς έχουμε καθήκον ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουμε πρωτοβουλίες και να δώσουμε τις βέλτιστες λύσεις  προς όλες τις κατευθύνσεις εάν αυτό είναι δυνατό.
Για τους λόγους αυτούς στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο μεταξύ υμών και του ιδιώτη για το θέμα του πυρηνελαιουργείου πρότεινα τη μοναδική λύση  η οποία είναι προς όφελος όλων.
Η λύση είναι η μετεγκατάσταση. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται με πολύ σαφή τρόπο από την κείμενη Νομοθεσία. 
 Με μεγάλη μου ικανοποίηση διαπίστωσα ότι ο ιδιώτης προς τιμή του κατανοεί και συμφωνεί πλήρως με την ανάγκη μετεγκατάστασης της επιχείρησης του.
Επίσης διαπίστωσα ότι και η Δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται και συμφωνεί με την αναγκαιότητα αυτή.
Μετά λοιπόν την καταρχήν αυτή συμφωνία θα πρέπει να αρχίσουμε να υλοποιούμε από πλευρά μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση τις αναγκαίες Διοικητικές πράξεις που μας αφορούν και να πάρουμε τις πολιτικές αποφάσεις που χρειάζονται προκειμένου να κάνουμε πράξη τη σημαντική αυτή συμφωνία 
Για τους λόγους αυτούς παρακαλώ κε πρόεδρε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να εισαχθεί το θέμα για συζήτηση και απόφαση στο ΔΣ του Δήμου Κισάμου.
Ως πρώτες άμεσες ενέργειες σας προτείνουμε την εισαγωγή της αναγκαιότητας  της μετεγκατάστασης σε δύο μελέτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη η οποίες είναι χωροταξικού χαρακτήρα δηλ στο ΓΠΣ και στην μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου κόλπου Κισάμου. 
Για την ελάσσονος αντιπολίτευση 
Ο Επικεφαλής 
Κουκουράκης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: