Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ και ΓΑΪΔΑΡΟΥ..


 ...... το φάγαμε ή δεν το φάγαμε;
Το άλογο τώρα αντί στο χωράφι, στο τραπέζι μας.
ΓΑΙΔΟΥΡΟΦΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Τα ερωτήματα που βασανίζουν εκατομμύρια καταναλωτές στην Ελλάδα όπως και σε όλη την Ευρώπη και ζητούμε απάντηση από τον αρμόδιο φορέα ελέγχου τροφίμων (ΕΦΕΤ) όπου με το μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου κ. Γιώργο Λεχουρίτη το ΙΝΚΑ έβαλε ερωτήματα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 12.02.13 και απάντηση δεν πήρε, ή δεν την κατάλαβε όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κος Γιάννης Τσιάρτας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη του ΑΝΤ1 την 13.02.13 10 το πρωί.
Τα ερωτήματα στο ΕΦΕΤ είναι:
1. Πόσες ποσότητες αυτών ......
...... των προϊόντων εισήχθησαν στην Ελλάδα και από πότε ?
2.  Από αυτές τις ποσότητες πόσες απεσύρθησαν ?
3.  Ποιες είναι  οι εταιρείες εισαγωγής και πώλησης στην Ελλάδα κατεψυγμένου κιμά και υποπροϊόντων ?
4.  Πόσα δείγματα πήρε ο ΕΦΕΤ και πόσες αναλύσεις έκανε αυτός και πόσες οι εισαγωγείς (όπως από τους κοινοτικούς κανονισμούς και εκ του Νόμου 2741 υποχρεούνται) ?
5.  Πουλήθηκαν, (δηλαδή καταναλώθηκαν) στην Ελλάδα τέτοια προϊόντα, από κρέας αλόγου δηλαδή ?.
6.  Ελέγχθηκαν τα παραστατικά αυτών των εισαγόμενων εισαχθέντων προϊόντων, δηλαδή τηρήθηκε η αρχή της ιχνηλασιμότητας ?.
7.  Γιατί αφού δηλώσεις λένε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα η εταιρεία τα απέσυρε ?.
8.  Είναι αληθές ότι από το σύνολο των ποσοτήτων σε κρέας αλόγου που εισήχθηκαν μόνο το 1/3 αποσύρθηκε ?.
9.  Είναι αληθές ότι τα 2/3 του εισαχθέντος κρέατος αλόγου πήγε στα στομάχια των Ελλήνων καταναλωτών ?.
10.  Είναι αλήθεια πως απεύθυνε προτροπή προς όλα τα κράτη μέλη για 3μήνες από 1ηΜαρτίου, έλεγχο DNA σε επεξεργασμένο βοδινό για ίχνη κρέατος αλόγου ο Επίτροπος Υγείας Ε.Ε, Τόνιο Μπόργκ για την πιθανή παρουσία κτηνιατρικού φαρμάκου φαινυβουλταζόνη  και πως θα ενεργήσει ο ΕΦΕΤ?.  
Σε αυτές τις ερωτήσεις, που δεν έχουμε λάβει απάντηση,  ζητούμε τις αντίστοιχες απαντήσεις του ΕΦΕΤ, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: