Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ....


Ένα νέο κράτος εν κράτει «γεννιέται» αύριο στα ανατολικά της Κρήτης, το «Λασιθιστάν» (νομός Λασιθίου), και για να «εισέλθει» κάποιος θα χρειάζεται και το σχετικό διαβατήριο. Τον «πρώην» νομό της Κρήτης αποκόπτουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι οποίοι δηλώνουν την «ανεξαρτησία» τους από το κεντρικό κράτος διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής με το «τσουνάμι» συγχωνεύσεων σε υγεία, παιδεία και υπηρεσίες.
Η φράση στο διαβατήριο «Καλώς ήρθατε στου διαόλου τη μάνα» προέρχεται από εκείνη του Κώστα Σημίτη, ο οποίος είχε επικρίνει τοπικούς φορείς για αντιδράσεις σε εργοστάσιο ηλεκτρισμού.
Σήμερα, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σελινάρι, όπου θα παραδίδουν στους διερχόμενους το διαβατήριο του «Λασιθιστάν»,  διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψη της περιοχής τους από την Πολιτεία. Στον κόμβο του Σελιναρίου στη εθνική οδό θα στηθεί «φυλάκιο» για να φυλά τα σύνορα.

Τα ίδια απαράλλαχτα και από δω, αλλά εμείς αντί να επαναστατούμε και να την βγάλουμε Κισαμιστάν προτιμούμε να την βλέπουμε να μαραζώνει και να την ονομάζουμε Μαλακάουι...άσε που έχουμε και τους καλοθελητάδες που για να μας καλμάρουν άρχισαν να εξαγγέλλουν χιλιάδων ευρώ έργα...κόμβους-τούνελ-μαρίνες-κλειστά γυμναστήρια και ....γυψορυχεία!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας... Στη μόνη διαμαρτυρία που έγινε στα Χανιά μαζευτήκαμε καμιά εικοσαριά... Στο Ηράκλειο, στις πορείες πολλές φορές κατεβαίνουν και οι βουλευτές τους μαζί, ενώ εμείς αρκούμαστε στα μικρορουσφέτια και στις υποσχέσεις...