Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ


Η θερινή ώρα, η οποία ξεκινά από τον Μάρτιο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο, είναι ένα μέτρο που υιοθετήθηκε από τα κράτη προκειμένου να αξιοποιείται το φως της ημέρες για περισσότερες ώρες και να εξοικονομείται ενέργεια, δεδομένου ότι τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, ο ήλιος δύει αργότερα.
Όλα ξεκίνησαν από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα της αξιοποίησης του ηλιακού φωτός, ωστόσο είχε προτείνει να ξυπνάμε μια ώρα νωρίτερα απ’ ότι το χειμώνα.
Το 1907 το θέμα επανέφερε ο Γούλιαμ Γουίλετ, ο οποίος προχώρησε σε επίσημη πρόταση στην βρετανική κυβέρνηση, που όμως την απέρριψαν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η Θερινή ώρα τελικώς εφαρμόστηκε 10 χρόνια αργότερα από τη γερμανική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, ενώ ακολούθησε η Αγγλία και το 1918 οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ελλάδα υιοθέτησε το μέτρο πολύ αργότερα το 1974, όταν ξέσπασε το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: