Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΙΩΒ


Στην κορυφή του όρους Άγιος Δίκαιος σε υψόμετρο 1182 μέτρων, υπάρχει Ναός με χρονολογία ανεγέρσεως 1870 προς τιμή του δίκαιου Ιώβ.
Η παράδοση λέει ότι τον ναό τον έκτισε ο Κοντοπυρογιώργης από τα Περβόλια το 1870 όταν γύρισε από την Αίγυπτο. Ήταν ταμένος να κτίσει εκεί το εκκλησάκι, και το τάξιμο ήταν να μεταφέρει στην πλάτη όσα υλικά δεν υπήρχαν εκεί δηλαδή ασβέστη άμμο και νερό και τα κατάφερε.
Στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής είχε φυλάκιο εκεί ο Γερμανικός στρατός και με αγγαρείες κτίστηκε ολόκληρος καταυλισμός - ορύγματα ναρκοπέδιο και συρματοπλέγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: