Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

KΑΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ....


Διαβάζω σε σελίδα του Ηρακλείου.....
Η Cretan Gaia είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία παραγωγής και διάθεσης σταμναγκαθιού στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, διαθέτοντας μονάδα με τελευταίας τεχνολογίας θερμοκήπιο αλλά και μεγάλες εκτάσεις με υπαίθριες καλλιέργειες. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σταμναγκαθιού στην Ελλάδα με παραγωγή που ξεπερνάει τους 2 τόνους ημερησίως. Συνδυάζοντας την παράδοση με την επιστήμη και την καινοτομία, η CRETAN GAIA, σεβόμενη πάντα την άγρια χλωρίδα του τόπου, συλλέγει άγριο αυθεντικό σπόρο από τα ορεινά της Κρήτης και στη συνέχεια τον καλλιεργεί στα κτήματά της.
....το καταλάβατε Γραμπουσιανοί και Πλατανιώτες...άλλος είχε τ' όνομα και άλλος την χάρη!!! Και μετά σας φαίνεται παράξενο πως δεν έχει τιμή το σταμναγκάθι της Δυτικής Κισάμου!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Afta prepi na doune tora meriki meriki Otan prin 10 xronia sti grampousa prospathisan kapioi na ftiaksoun omada kai siskevastirio legane oi ipolipi pos afta einai malakies giati vlepis tote vgazane lefta