Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κισάμου κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις 30-04-2013 ομόφωνα εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα για την κοίμηση και την αποδημία εις Κύριον του Μακαριστού Μητροπολίτη και Αναμορφωτή της Κισάμου Ειρηναίου.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου εκφράζουν την βαθιά τους οδύνη για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη μας Ειρηναίου. Ο Ποιμενάρχης μας άφησε την ανεξίτηλη σφραγίδα του στην Κίσαμο όχι μόνο σε επίπεδο θεολογικό και θρησκευτικό, αλλά και στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς και της μακρόπνοης προοπτικής. Η σημερινή Κίσαμος οφείλει την εικόνα και την πρόοδο της στον Ειρηναίο, ενώ πολλοί συμπολίτες μας μεγάλωσαν, σπούδασαν και παντρεύτηκαν χάρη στον Δεσπότη μας.
Μετά το άγγελμα της κοίμησης, η Κίσαμος κηρύσσεται σε επταήμερο πένθος, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες και όλες οι εκδηλώσεις τόσο του Δήμου όσο και των λοιπών φορέων σε αυτό το διάστημα ματαιώνονται. Ο Ειρηναίος υπήρξε μία προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας, με τεράστια προσφορά και παρακαταθήκη για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Φάρος άσβηστος η ταπεινοφροσύνη και ο ουμανισμός του. Η Κίσαμος σήμερα πενθεί τον Ιεράρχη της και ομόθυμα δηλώνει ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε το όραμα του για τον τόπο μας να παραμείνει σε τροχιά υλοποίησης. Είμαστε σίγουροι ότι δίπλα στον Κύριο μας, ο Ειρηναίος θα συνεχίσει να απλώνει την μεγάλη του αγκαλιά πάνω από την Κίσαμο και να προστατεύει τον τόπο μας με την Ευλογία και την Αγάπη του.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ Δήμου Κισάμου
Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: