Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ....


Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Χ. Νικολουτσόπουλος και Γ. Λουκάς, αντίστοιχα, χαρακτηρίζουν “πραξικοπηματικό” το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο όπως υποστηρίζουν ευνοεί τους εργοδότες σε βάρος των εργαζομένων.
“Παρά τη ρητή Συνταγματικά κατοχυρωμένη δικαστική προστασία του πολίτη και παρά τα όσα έχουν επανειλημμένως κριθεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προσωρινή δικαστική ......
.. προστασία του πολίτη καταργεί με νόμο τις δικαστικές αποφάσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, για τους οποίους η Δικαιοσύνη ήδη έχει αποφασίσει ότι έχουν αποτελέσει θύματα της καταχρηστικής συμπεριφοράς του εργοδότη τους (στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα)” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ταυτόχρονα επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι “με την πρόταση νόμου καταργείται αντίθετη διάταξη που προ τριών εβδομάδων είχε ψηφίσει ομόφωνα η Βουλή” και συνεχίζει: "Την αιτιολογική έκθεση του νόμου αυτού την είχε υπογράψει φαρδιά-πλατιά ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης. Με την διάταξη αυτή είχε επιτραπεί ρητά να διαταχθεί με ασφαλιστικά μέτρα η προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη” .
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, καταργούνται και όσες αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν εκδοθεί και διατάσσουν την επαναπρόσληψη εργαζομένων, ενώ αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν εργαζομένους μπορούν να εκδοθούν μόνο για τυπικούς λόγους. Ως τέτοιοι εκλαμβάνονται η μη έγγραφη -αλλά προφορική- απόλυση εργαζομένου, η απόλυση χωρίς καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης, κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: