Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΕΞΑΓΟΡΑ.....ΑΙΓΙΑΛΟΥ

Τελικά το πρώην εθνικό και νυν δημοτικό στάδιο της Κισάμου, ο μοναδικός χώρος άθλησης στην Κίσαμο, είναι εντός αιγιαλού, και πόσα μέτρα; Διότι αν είναι στον παλιό αιγιαλό εύκολα μια δημοτική αρχή μπορεί να τον εξαγοράσει.... το πρόβλημα είναι αν έχει μπει στον νέο αιγιαλό!
Μάλιστα στην νομοθεσία -κάποιοι την ξέρουν καλύτερα- λέει: ....με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και μετά σύμφωνη γνώμη των υπουργών Εθνικής Άμυνας  Εμπορικής Ναυτιλίας, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων  Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης νησίδων, υφάλων, σκοπέλων και αβαθών θαλασσίων εκτάσεων καθώς και του συνεχόμενου αιγιαλού και παραλίας για την εξυπηρέτηση σκοπών γεωργικών κτηνοτροφικών, αλιευτικών, αθλητικών, τουριστικών και άλλων που έχουν σχέση με την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, της εθνικής άμυνας και της περιβαλλοντικής έρευνας.
Είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο, χρειάζεται κοινή πολιτική και αγώνας. Το δεν μπορούμε, δεν γίνεται τίποτα, είναι λογικές ήττας...όμοιες των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Είναι καιρός πλέον να πάρουν τις αποφάσεις που θα εξυπηρετούν το κοινό καλό, βάζοντας την "κεφαλήν τους στον ντορμπά", αγνοώντας το πολιτικό κόστος!!! Η Κίσαμος είναι πίσω, αν θέλουν λοιπόν να μείνουν στην Ιστορία ας επαναστατήσουν και να κάνουν αυτά που έχουμε ανάγκη σαν πολίτες, σαν σύνολο .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: