Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ

Κι όμως νοσταλγοί υπάρχουν ακόμα στην πόλη μας.... και τα τελευταία χρόνια δεν χάνουν την ευκαιρία να μας το θυμίσουν...
Πέρυσι στην οδό Σκαλίδη, σήμερα στον Λουσακιανό δρόμο....

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και πολύ καλά κάνουν.

Εγω θα ηθελα να μαθω βεβαια και ποσοι νοσταλγουν την ΔΑΜΑΝΑΚΗ.. σημερα. Για να κανουμε συγκριση.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑΠΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ποιός νοσταλγεί τα ανδρείκελα των Αμερικανών , που παραδώσανε τη Κύπρο στους Τούρκους αφού περιμένανε εισβολή από τους κομουνιστές της Βουλγαρίας και απομάκρυναν τη μεραρχία από το νησί ...
Την Ελλάδα της χούντας που περίμενε λεφτά από τους μετανάστες του εξωτερικού για ξεπεινάσει ...
Αν ήταν άντρες οι συνταγματάρχες θα είχανε αυτοκτονήσει , η μαγκιά τους λειτουργούσε μόνο εντός του στρατοπέδου ...

Ανώνυμος είπε...

Μέρος και εργαλείο του αστικού πολιτικού συστήματος είναι και οι νοσταλγοί της στρατιωτικής δικτατορίας, το εθνικοσοσιαλιστικό φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που πρέπει να απομονωθεί από το λαό, ως η πιο άγρια φωνή του κεφαλαίου και του συστήματος.
Έλεος!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγραμματε "εξυπνακια"
Αυτα σου μαθανε να λες στην ΚΟΒΑ σου;

Η μηπως ησουν συμμαθητης της ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ στο "πολυτεχνειο"...

Μας λες ..
Οτι ηταν αμερικανοκινητη η "Χουντα" (το χούντα σε εισαγωγικά);

Και για αυτο ακριβως ειπε οχι στους Αμερικανους.. στον πολεμο τον εξι ημερων;

Για αυτο ακριβως ανtλησε τα πρωτα πετρελαια στον Πρινο;

Ενω η Δημοκρατες οπως ο Σημιτης (ευχαριστουμε τους Αμερικανους) ειπαν ΝΑΙ στους αμερικανους στον πολεμο της Γιουκοσλαβιας, και ο Γιωργακης εδωσε την βαση της Σουδας για να φανε τον "φιλο" του μπαμπα του.. τον Κανταφι..

Αυτα δεν μας τα ειπες..

Και για αυτο οι "Δημοκρατες" δεν ανοιγουν ακομη το φακελο της κυπρου;

ή μηπως "εικαζεις" οτι καλυπτουν τον Παπαδοπουλο;

τελος..

Οι συνταγματαρχες πηγαν φυλακη..
(Ενω δεν θα έπρεπε)
Αλλα οι "δημοκρατες" που σε πουλησανε σε κλεψανε και σε εξαθλιωσαν και σε ξεφτιλισαν ειναι ελευθεροι.. και υπογραφουν μνημονια.

Καταλαβες γιατι σου αξιζει να εισαι ξεφτιλας..

Γιατι δεν ξερεις ιστορια.

Ζεις με το Μεταπολιτευτικο ΣΑΜΠΟΥΑΝ της "ΗΛΕΝΙΑΣ" και τους "Νεκρους" του πολυτεχνειου...

Ενα ονομα νεκρού (εντος του πολυτεχνειου) ομως δεν ξερεις;

Η μήπως ξέρεις;

κανε μας τη χαρη και διάβασε λιγο γιατί έγραψες κατω απο την βαση..




Ανώνυμος είπε...

Αν πάρουμε τα πράγματα διαχρονικά έχουμε και λέμε.
Μεταξάς - αφοπλίζει την Κρήτη , η οποία παραδίδεται στους Γερμανούς σε μια άνιση μάχη
Καμηλογιώργης - σκοτώνει και δέρνει σε όλη την Κίσαμο και όχι μόνο για κάμποσα χρόνια
Παπαδόπουλος - Γυάρος, σκοτωμοί, διογμοί και παράδοση της Κύπρου στους Τούρκους
Μιχαλολιάκος, Καρεφύλης - Παιχνίδι εξουσίας και εκφοβισμού του απλού λαού της Κρήτης, υπερασπιστές του Χιτλερικού ιδεώδους,υπερασπιστές της Αμερικανικής πολιτικής και νοσταλγοί των παραπάνω επόχων και γεγονότων που η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θέλει να ξεχάσει.
Αυτοί είναι οι Ακροδεξιοί "σωτήρες" του έθνους μας.

Ανώνυμος είπε...

Με την καταστροφή που συντελείται, όχι μόνο θα δούμε φαινόμενα νοσταλγίας της επταετίας, αλλά θα δούμε φαινόμενα τύπου “Χρυσής Αυγής” να εκτινάσσονται σε αξιωματική αντιπολίτευση (το χειρότερο, δεν τολμώ να το γράψω, αρνείται το πληκτρολόγιό μου …)

Κι αυτό όμως, μέσα στο σχέδιο της καταστροφής (προφέρεται “διά-σω-ση”) είναι. Μία κοινωνία βαθύτατα διαιρεμένη (ακροδεξιοί εναντίων ακροαριστερών και μεταναστών, μετανάστες εναντίον όλων, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι εναντίον δημοσίων υπαλλήλω και ταναπαλιν, κτλ κτλ.), πολιτικά κατακερματισμένη, τσακίζεται ευκολότερα.

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε...;
σου τελειωσανε τα επιχειρηματα για την "χουντα" και επιασες τον καμηλογιωργη τον "χουντικο" και τον Μεταξα..

τραβα να παιξεις το "πουλακι" σου..τωρα
γιατι με αυτα που γραφεις γελανε και οι τσιμεντολιθοι.



Ανώνυμος είπε...

και γιατι φοβαστε τοσο την χρυση αυγη δεν μας λετε..

Μηπως επειδή δεν θα παιζει το παιχνιδι των ξεπουλημενων πολιτικων μας..και θα τους κλεισει μεσα;

προς τι ο φοβος σας.(ακόμη και στο πληκρολογιο)..;

μηπως επειδη θα κανει οτι εκανε και Μεταξας με τα χρωστουμενα (δηλαδη σταση πληρωμων)

Ενω εσεις θα θελετε να πληρωνετε την ΜΕΡΚΕΛ για 100 γενιες;

Τι ακριβως φοβαστε δηλαδη;

Ανώνυμος είπε...

Δεν φοβάμαι... απλά αγανακτώ γιατί η Χρυσή Αυγή ποντάρει στην ανεργία που φουντώνει σε περιόδους βαθιάς ύφεσης για να βελτιώσει το «κοινωνικό της προφίλ», όπως ακριβώς αξιοποίησε εν γένει, την οικονομική κρίση που επιτείνει την κοινωνική αποξένωση και την πολιτική απαξίωση ώστε να ανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο.

Δεν πρωτοτυπεί: Η συνταγή είναι δοκιμασμένη από τον Χίτλερ, ο οποίος πόνταρε στην ταπείνωση του γερμανικού έθνους από τους όρους της συνθήκης των Βερσαλλιών, εκμεταλλεύθηκε την οικονομική ανέχεια του λαού της Γερμανίας, επένδυσε στην ιδέα της φυλετικής καθαρότητας και στις μαζικές διώξεις και εκκαθαρίσεις των Εβραίων, προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία.
Η διαφορά είναι ότι τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής δεν στρέφονται κατά των Εβραίων αλλά κυνηγούν και προπηλακίζουν τους οικονομικούς μετανάστες - προς το παρόν, διότι αύριο τίποτα δεν εγγυάται ότι δεν θα στραφούν και κατά του ελληνικού λαού. Ήδη, το πρώτο βήμα γίνεται με την σύσταση των περιβόητων «γραφείων εργασίας για Έλληνες».
Και να ξεκαθαρίσω κάτι ακόμα, κάνετε λάθος αν νομίζεται ότι είμαι από αυτούς που θέλουν να πληρώνουν την μέρκελ.(δεν τής αξίζουν τα κεφαλαία γράμματα)

Ανώνυμος είπε...

Μάνο αυτοί που πιστεύουν στη Δημοκρατία και στους θεσμούς της μπορούν να κάνουν διάλογο......

Ανώνυμος είπε...

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι της Κισσάμου τι θα πει χούντα ...

Η επταετία της Χούντας σημαδεύτηκε από σκάνδαλα και πολλές περιπτώσεις χρηματισμού και ευνοιοκρατίας. Τα πιο γνωστά είναι το σκάνδαλο με τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια του συνταγματάρχη Ιωάννη Λαδά που έμεινε κοροϊδευτικά στην ιστορία ως ο κύριος καθαρά χέρια, το σκάνδαλο με τα σάπια κρέατα του συνταγματάρχη Μπαλόπουλου και οι τεράστιες χρηματικές δαπάνες για τα κοσμικά πάρτι και την πολυτελή ζωή του αντισυνταγματάρχη (ο Παπαδόπουλος τον έκανε υποστράτηγο) Μιχάλη Ρουφογάλη, που του είχε ανατεθεί η διεύθυνση της ΚΥΠ, δηλαδή του εθνικά κρίσιμου τομέα των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος επίσης εξασφάλιζε τη χορήγηση δανείων σε υποστηρικτές της χούντας, επιβαρύνοντας τις ελληνικές δημόσιες τράπεζες. Η ευνοιοκρατία και το ρουσφέτι επί χούντας γιγαντώθηκαν: ο Μακαρέζος διόρισε τον κουνιάδο του Αλέξανδρο Ματθαίου Υπουργό Γεωργίας, ο Λαδάς έκανε τον ένα ξάδερφό του στρατηγό και διοικητή της ΑΣΔΕΝ και έναν άλλο ξάδερφό του Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, και ο γαμπρός του Παττακού Ανδρέας Μεϊντάσης έγινε βαθύπλουτος παίρνοντας χαριστικά δουλειές από το Δήμο Αθηναίων. Ο στρατηγός Βασίλης Καρδαμάκης διορίστηκε διοικητής της ΔΕΗ και ο στρατηγός Αλέξανδρος Νάτσινας (πρώην αρχηγός ΚΥΠ με τεράστιες ευθύνες για το σχέδιο ΠΕΡΙΚΛΗΣ και το παρακράτος) διορίστηκε Πρόεδρος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Ανώνυμος είπε...

1> Την ανεργεια και την καταντια την εφερε η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" που ευαγγελιζεσαι.

2> Την προδοσια και την εκχωρηση εθνικης κυριαρχιας την εφερε η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" που ευαγγελιζεσαι.

Η χρυση αυγη δεν εφερε τιποτα απο αυτα για να τα εκμεταλευτει..(οπως λες) αλλοι τα φερανε που εσυ τους λες "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ"

οποτε

Δεν εχεις να πεις τιποτα (στην ουσια) για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκτος απο αφορισμους και να γλείφεις την "γνωστη καραμελα" περι ναζισμου και μαλακιες που σου μαθανε να λες.

Ενω αυτοι που γλειφουν το 4ο ΡΑΙΧ της ΜΕΡΚΕΛ στην ΟΥΣΙΑ ειναι το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ

οχι μονο τωρα αλλα ανεκαθεν..

οποτε και εσυ μαλλον γλυφτης εισαι..

αυτα.

Ανώνυμος είπε...

οσο για τα σκανδαλα της "χουντας"...

Ολοι οι χουντικοι πεθαναν στην ψαθα.. και στην φυλακη, χωρις συνταξη και ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη.

σε αντιθεση με τους "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" που εκτος οπο το οτι εχτισαν απο 3 βιλες ο καθε ενας, εχουν και καταθεσεις στην ΕΛΒΕΤΙΑ και αλλου..

κανεις απο την χουντα δεν πεθανε ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΣ.

Ενω οι "δημοκρατες" ΑΚΗΔΕΣ και αλλοι... σε κατακλεψανε σε ξεφτιλισανε και σε πουλησανε στην ΜΕΡΚΕΛ.

για αυτο αυτοι σου αξιζουν..
εισαι εικονα και ομοιωση τους..


και για αυτο..

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Για να μην αδικήσουμε τους πλαστούς νοσταλγούς της χούντας και χάσουνε τις χουντικές ψήφους , θα γράψουμε και τα καλά της χούντας , επέβαλε στους χωρικούς χέστρες Τούρκικου τύπου γιατί πριν αφόδευαν στα χωράφια και τα κοτέτσια τους , εξόρισε το Δανό βασιλιά Γλύξμπουργκ για να αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της δημοκρατίας ο Παπαδόπουλος και να ανοίξει το δρόμο για τα επόμενα ρεμάλια της Ελλάδας , έβαλε τη κόκα κόλα στη ζωή μας το 1969 για να γνωρίζουμε ποιός πρόσφερε αυτό το κορυφαίο Αμερικανικό ποτό στο τραπέζι μας και το καλύτερο το 1970 μετέφερε τη πρωτεύουσα της Κρήτης από τα άπλυτα δημοκρατικά Χανιά στο πλυμένο Ηράκλειο της Επανάστασης !

Ανώνυμος είπε...

Κ χρηματοδοτησε τον προεκλογικο αγωνα του Νιξον αλλα αυτο δικαιολογειται τοση υποχρεωση ειχαν στους αμερικανους.. Κ επισης διορισε το μισο του σοι σαν και τους τωρινους σε πολυ υψηλες θεσεις..

Ανώνυμος είπε...

"εξυπνάκια" ξεστραβώσου και διάβασε μερικά από τα έργα της ΧΟΥΝΤΑΣ.

Και το σημαντικότερο είναι ότι έγιναν Χωρίς ΔΑΝΕΙΑ και χωρίς να εργάζονται ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ..

Ούτε και χρώσταγες της ΜΙΧΑΛΟΥΣ (όπως σε κατάντησαν οι "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ").

Κατασκευή Φραγμάτων Ηλεκτροπαραγωγής
Αλιάκμονος
Καστρακίου
Πολυφύτου

Επέκτασις Θερμοηλεκτρικών Μονάδων
Ερετρίας
Πτολεμαϊδος
Κατασκευή μεγάλων Γεφυρών
Μέγδοβα
Ρυμνίου (Αλιάκμονος)
Σερβίων (Αλιάκμονος)

Κατασκευή Αεροδρομίων
Ζακύνθου
Καβάλας
Κυθήρων
Λήμνου
Μυκόνου
Πάρου
Ρόδου
Σάμου
Σκιάθου
Χίου

Αρδευτικά Έργα
Αγρινίου - Μεσολογγίου
Έβρου
Νέστου
Πηνειού Ηλείας
Σερρών

Κτίρια
Κρατικά Μέγαρα
Διοικητηρίου ΟΛΠ
Εθνικού Νομισματοκοπείου
ΕΙΡΤ
ΟΣΕ
ΟΤΕ
Πολεμικού Μουσείου
Υπουργείου Εξωτερικών

Δικαστικά Μέγαρα
Αθηνών
Θεσσαλονίκης
Ιωαννίνων
Λαρίσης
Πατρών

Επεκτάσεις Νοσοκομείων
Αντικαρκινικού
Βενιζελείου
Γενικού Κρατικού

Έναρξις κατασκευής Πανεπιστημιουπόλεων
Αθηνών
Θεσσαλονίκης
Πατρών

Επέκτασις Ηλεκτροφωτισμού
Επίγειος Δορυφορικός Σταθμός Θερμοπυλών

Επέκτασις Οδικού Δικτύου
Εντός τού 1970 αποπερατουμένη εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών ώς συνέχεια τής εθνικής αρτηρίας Αθηνών - Κορίνθου, Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, Χανίων - Ηρακλείου, Θερμοπυλών - Ιτέας - Ναυπάκτου - Αντιππίου, Διδυμοτείχου - Ορεστιάδος, Θεσσαλονίκης - Σερρών - Σιδηροκάστρου, Ξάνθης - Παρανεστίου - Δράμας, Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Πετριτσίου, Κυκλώματος - Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, Ηγουμενίτσης - Πρεβέζης, Ιωαννίνων - Τρικάλων, Κυπαρισσίας - Πύργου, Κυβερίου - Άστρους - Λεωνιδίου, Σπάρτης - Γυθείου - Αρεοπόλεως - Δυρού κ.ά.
Ανδριάς Ελευθερίου Βενιζέλου εις Αθήνας και Χανιά

Βελτίωση και εκσυγχρονισμός λιμένων
Πολυάριθμα υπήρξαν τά έργα διά τήν βελτίωσιν καί τόν εκσυγχρονισμόν τών πολυαρίθμων - λόγω τής γεωγραφικής της δομής - λιμένων τής χώρας, ώς τής Ηγουμενίτσης, Πατρών, Βόλου, Μυτιλήνης, Καβάλας, Αλεξανδρουπόλεως, Ηρακλείου, Πρεβέζης, Μεσολογγίου, Κατακώλου, Ραφήνας, Χαλκίδος, Κυλλήνης, Σητείας, Αγίου Νικολάου, Κώ, Κιάτου, Καλύμνου, Ν. Μουδανιών, Αγίου Κηρύκου, Ικαρίας, Μυρίνης, Λήμνου, Καλαμάτας, Σπετσών, Νάξου, Θεσσαλονίκης, τού διαύλου Σκαραμαγκά κ.α.

αυτά.. τα ολίγα και άλλα πολλά... που τα πουλάνε σήμερα οι "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" έναντι πινακίου φακής." στους 4ο ΡΑΙΧ της ΜΕΡΚΕΛ

κατάλαβες "ΕΞΥΠΝΕ"

Ανώνυμος είπε...

και κατι "οψιμοι" ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΔΕΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ (σαν και του λογου σου και την ΔΑΜΑΝΑΚΗ) που πριν το 1981 κατουραγαν ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ και σκουπιζοτανε με "βοτσαλακια" ειναι σημερα ζαμπλουτοι .. και μας λενε ποσο καλο ειναι το ΕΥΡΩ και η Ε.Ε..
κασι ποσο "κακια" ηταν η "ΧΟΥΝΤΑ"

καταλαβες ξεφτιλακο...

αυτα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω τι να σου πω και πως να σου απαντησω πια.. Μαλλον δεν παιρνεις απο λογια.. Μας παρουσιαζεις ως ιδανικο ενα συστημα οπου οι ανθρωποι δεν ηταν ελευθεροι, οπου βασανιζονταν για τις αποψεις τους, οπου τα παντα λογοκρινονταν.. Σου λενε ολοι με επειχηρηματα τα στραβα και οτι δεν ειναι ετσι που τα παρουσιαζεις και παλι λες για εργα.. Αυτα τα εργα δεν ειναι τιποτα οταν γινονται ολα τα παραπανω..

Ανώνυμος είπε...

φυσικά και παίρνω από λόγια..

Αλλά μάλλον εσένα σου τελειώσαν τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

Τα έργα είναι έργα, και έχει και σημασία και το πως ΓΙΝΟΝΤΑΙ..

ΟΙ "ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ" ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΚΑ και με ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ χρωστάνε της ΜΙΧΑΛΟΥΣ και ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ δεν έκαναν.

και εσύ πεινάς και χρωστάς.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ

αλλά μάλλον κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί δεν σε βολεύει.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για την λογοκρισία (που σε μάρανε) υπάρχει ακόμη και σήμερα και σε χειρότερο βαθμό, γιατί σήμερα σου κάνουν και πλύση ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ..με τα τα τσοντοκάναλα τους (αλλά εσύ βλέπεις ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ και ξεχνιέσαι)

αλλά αυτό δεν μας το λες..

γιατί Πάλι δεν σε βολεύει..

Ε, ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ..

ΑΝΤΕ ΔΕΣ ΤΗ ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ...ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ..





Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ¨

http://www.youtube.com/watch?v=tU-n6k7RUts