Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ


Αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Κισάμου δεν μαγειρεύτηκε ούτε σερβιρίστηκε αλλά προέκυψε μετά από ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου της.
Το Ο.Τ 130 εκτάσεως 2434,25 τ.μ στο Μαύρο Μόλος τηρεί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την εγκατάσταση του Κτελ και χρειάζεται ελάχιστο κόστος και χρόνο γραφειοκρατικών διαδικασιών (περίπου 3 μήνες και περίπου 17.000 Ευρώ). Αυτό άλλωστε προκύπτει από τις αρμόδιες κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες.
Επίσης, το Ο.Τ 286 εκτάσεως 6.782,17 τμ στο δρόμο προς Πολυρρήνια σύμφωνα πάντα με τις παραπάνω υπηρεσίες χρειάζεται περίπου 300.000 Ευρώ και περίπου 2 χρόνια γραφειοκρατικών διαδικασιών και τονίζεται ότι προκύπτουν και νομικά κωλύματα όπως το ότι από τον υπάρχον κεντρικό δρόμο η απόσταση είναι μεγαλύτερη των 150 μέτρων.
Για τη Δημοτική Κοινότητα Κισάμου φιλέτο αποτελεί ένα οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων στο Μαύρο Μόλος , φιλέτο και ένα ολόκληρο Οικοδομικό Τετράγωνο (ΟΤ ) 8 στρεμμάτων πάνω στον τελευταίο δρόμο του Σχεδίου Πόλεως και 100 μέτρα από τον Περιφερειακό του Βόρειου Οδικού Άξονα, όπως και όλα τα οικόπεδα της Δημοτικής Κοινότητας.
Η Δημοτική Κοινότητα Κισάμου επιθυμεί στη θητεία της να λυθεί δια παντός το πρόβλημα του ΚΤΕΛ στην πρωτεύουσα του Δήμου και να πάψουν να κινδυνεύουν τα παιδιά μας και γενικότερα οι πολίτες .
Η Δημοτική Κοινότητα Κισάμου θεωρεί ότι οι προτάσεις της συμφέρουν 100% το Δήμο Κισσάμου και περιμένει την αντιπρόταση της επιχείρησης ΚΤΕΛ Α.Ε για να τοποθετηθεί εκ νέου.
Οι προτάσεις είναι οι εξής: 
Με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και με την πληρωμή της επιχείρησης ΚΤΕΛ Α.Ε να ξεπεραστούν οι οικονομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Να τηρηθεί το Σχέδιο Πόλεως και να δημιουργηθούν τα πεζοδρόμια και ο χώρος parking επί της Αγαμέμνονος.
Η ΚΤΕΛ Α.Ε να καλύψει έως το μισό οικόπεδο και στο υπόλοιπο να δημιουργήσει υποδομές για την καλύτερη ποιότητα ζωής όλων των δημοτών (αθλητικές εγκαταστάσεις ή χώρους πρασίνου ή χώρους θεαμάτων).
Τέλος, η ΚΤΕΛ Α.Ε να προτείνει τιμή ενοικίου που θα καταβάλλει αφού πρώτα έχει προτείνει τις υποδομές που θα παρέχει στους πολίτες σύμφωνα πάντα με τη νομιμότητα και την ασφάλεια .
Όσο για τη διαδρομή του Ο.Τ 130 όπως προκύπτει από συμβόλαια αγοράστηκε επί δημαρχίας Φουρναράκη το 1963 από τον Ιωάννη Πατερομιχελάκη και παραχωρήθηκε το 1964 στο ελληνικό Δημόσιο για να δημιουργηθούν οι δεξαμενές με την προϋπόθεση ότι όταν παύσει η συγκεκριμένη εργασία το οικόπεδο θα επέστρεφε στο Δήμο Κισσάμου.Η παύση των εργασιών έγινε το 1996 και μετά από πολύχρονες γραφειοκρατικές διαδικασίες το 2003 επί δημαρχίας Βαρουχάκη επέστρεψε η κυριότητα στο Δήμο Κισάμου. Το Ο.Τ 130 δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα γινόταν σχολικές εγκαταστάσεις. Για την ενημέρωσή σας, σχολικές εγκαταστάσεις ήταν προγραμματισμένο να γίνουν βάσει Σχεδίου Πόλεως στο διπλανό ΟΤ 178 (δίπλα στο Ξεν/χειο Pelli) αλλά επειδή δεν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας (κοντά στη θάλασσα) μεταφέρθηκε στο Πύργο σε οικόπεδο της Μητροπόλεως και η Μητρόπολη πήρε οικόπεδο αναλόγου αξίας δίπλα στο Αστυνομικό τμήμα Κισάμου.
Η δημοτική Κοινότητα Κισάμου και οι υπηρεσίες του Δήμου είναι πάντα έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε προβληματισμό ή απορία των δημοτών μας για οποιοδήποτε θέμα.
Ωστόσο, ως Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κισάμου οφείλω να δηλώσω ότι όχι να μαγειρεύω αλλά ούτε πατάτες δεν ξέρω να τηγανίσω.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας

Μιχάλης Θεοδωρογλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: