Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

3η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

3η ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου αποφασίστηκε να γίνει στην Κίσαμο....έτσι μετά τον Αντ. Σχετάκη, την Φρ.Σκουλάκη, και ο Γ. Μυλωνάκης αποφάσισε να δώσει πνοή στο παλιό τσαρσί του Καστελλιού. 
Η ιστορία βέβαια γράφει ότι μόνο ο Αντώνης Σχετάκης τόλμησε να κάνει υποφερτό το κέντρο του Καστελλιού με τις κατεδαφίσεις των μαγαζιών της σημερινής πλατείας Τζανακάκη, η κυρία Σκουλάκη απλά την ομόρφυνε αν και είχε πολλές ευκαιρίες να ξεμπλοκάρει ολάκερο την "αγορά", πολύ πριν διαλυθεί και γίνει ερείπιο. Ειδικά η περίπτωση Λυγιδάκη ήταν από τις πιο καραμπινάτες, μιας και ο άνθρωπος "προσέφερε" το παλιό Φαρμακείο να περιέλθει στα χέρια του Δήμου, με ένα ευτελές αντίτιμο, ώστε να απελευθερωθεί το ανατολικό κομμάτι του Τσαρσιού και να αποκτήσει μια διέξοδο προς την Θάλασσα περνώντας και από το ωραιότερο σημείο σήμερα της παλιάς πόλης την Βρύση του Μαρή!. 
Τώρα πάμε για μια ακόμα ανάπλαση που θα μπει σε πρόγραμμα το 2014 και ίσως υλοποιηθεί ως το 2020. 
Για να δούμε λοιπόν τι έχουν κατά νου......

Δεν υπάρχουν σχόλια: