Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΜΠΑΛΟΣ - ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

Και οι πρώτες ληστείες στον Μπάλο.....χάθηκαν κινητά, κάμερα, χρήματα, οι τουρίστες πάνε ανυποψίαστοι όμως τα τσακάλια παραμονεύουν!! Τελικά δεν θέλουμε μόνο αστυνόμευση στο Τελωνείο....θέλουμε και στον Μπάλο!
Πάντως μιας και είναι ΟΜΟΦΩΝΗ η απόφαση παραχώρησης των παραλιών Μπάλου και Ελαφονησιού στην Μονομετονική -αν και όπως φαίνεται στα πρακτικά ακόμα δεν τους δόθηκε άδεια - αυτοί θα έχουν την ευθύνη!!!

"Για την παραχώρηση του δικαιώματος περιοχής όπως αναφέρεται στο άρθρο 5 που τελούν υπό καθεστώς ειδικής προστασίας εφαρμόζονται οι ειδικές διατάξεις που διέπουν το καθεστώς αυτών και παραχωρούνται κατόπιν σύμφωνης γνώμης των αρμοδίων κατά περίπτωση Υπουργών.
Τέτοια περίπτωση για την περιφέρεια του δήμου μας είναι η παραλία περιοχής
Βουλισμένη Λαφονησίου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΝΝΑΧΩΡΙΟΥ και η παραλία του Μπάλου.
Με το υπ.αρ. 4053/3-4-2013 έγγραφό μας προς το ΥΠΕΚΑ και το υπ.αρ. 4061/3-4- 2013 έγγραφό μας προς το Υπουργείο Πολιτισμού, έχουμε ζητήσει την σύμφωνη γνώμη τους για τις παραπάνω περιοχές αλλά μέχρι σήμερα δεν μας έχουν απαντήσει.
Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο ότι έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος και η επισκεψιμότητα στις παραπάνω παραλίες είναι μεγάλη, προτείνεται να παραχωρήσουμε το δικαίωμα της απλής χρήσης αιγιαλού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: