Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΧΑΧΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Ένα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών για το καταδυτικό πάρκο, βρίσκεται ο Δήμος του Πλατανιά Χανίων.
Έπειτα από συνεργασία με ψαράδες από το Κολυμπάρι, πραγματοποιήθηκαν αναγνωριστικές καταδύσεις στα Αφράτα, αφού εκεί έχουν εντοπιστεί κουφάρια συντριμμιών από τον Β' παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Στόχος του Δήμου, είναι να ποντίσει ένα ακόμα πολεμικό αεροσκάφος* και ένα πλοίο της εποχής, με σκοπό τη δημιουργία υφάλων για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου, ως πόλου έλξης επισκεπτών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον καταδυτικό τουρισμό.
Τώρα απομένει να βρεθούν τα κατάλληλα σημεία ώστε να μπορέσουν να ποντιστούν τα αεροσκάφη και τα πλοία, προκειμένου να υπάρξει το ζητούμενο αισθητικό αποτέλεσμα που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τον καταδυτικό τουρισμό.
Θα πρέπει ακόμα να βρεθούν σημεία με το κατάλληλο βάθος, προκειμένου να μπορούν οι επισκέπτες να βουτάνε χωρίς φόβο.

*Αναφορά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, με την οποία ζητά τη δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο Πλατανιά δύο αποσυρθέντων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, απέστειλε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Όπως εξηγεί, τα δύο αεροσκάφη πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως αξιοθέατα στον πρόδρομο του υπό σχεδιασμό Καταδυτικού Πάρκου.

-Τελικά τι στο διάολο περισσότερο έχουν αυτοί από εμάς; Το σχεδιάζαμε, το καλοδεχτήκαμε και όχι μόνο για ένα, αλλά δυο, ένα στο Λαφονήσι του κ. Κουκουράκη και ένα στην Κίσαμο της κα Σκουλάκης, τελικά μάλλον στον Πλατανιά το βλέπω... που είναι και πιο μάγκες!
Η μοναδική μας περίπτωση να μην χαθούμε μέσα στην αδιαφορία και στην νωχελικότητα είναι να μας το κάνει ο δήμος Πλατανιά μέσα στα δικά μας νερά .... του κόλπου της Κισάμου!! Καληνύχτα!!!


1 σχόλιο:

Κουκουράκης Κων/νος είπε...

Η πρόταση για καταδυτικό πάρκο για την Δυτική Κίσσαμο έχει γίνει επισήμως (με έγγραφα) από τον Δήμο Ιναχωρίου το 2005 στα πλαίσια αυτά υπήρξε η πρόταση για τους υφάλους στην Κίσσαμο και στο Ελαφονήσι.
Επίσης ο Δήμος Ιναχωρίου είχε ζητήσει επισήμως από το Υπουργείο την βύθιση παροπλισμένων πολεμικών σκαφών στην περιοχή κόλπου Κισσάμου και Ιναχωρίου (σχετικά έγγραφα Δήμου Ιναχωρίου).
Βεβαίως οι προτάσεις αυτές υιοθετήθηκαν από άλλους εξυπνότερους και θα προχωρήσουν και εμείς θα μείνουμε με το ότι το σκευθήκαμε πρώτοι.
κατά τα άλλα καληνύχτα σας.