Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού, στερέωσης και συντήρησης στη νησίδα Σπιναλόγκα, που εκτελούνται από την Επιστημονική Επιτροπή Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης, σε συνεργασία με τη 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Από σήμερα με διαφορετικό καθεστώς μετά την κατάργηση λόγω Μνημονίου του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων, ενός φορέα με έντονη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια στην ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, στην απορρόφηση πιστώσεων ......
.... από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και στην απασχόληση ειδικευμένων στην αποκατάσταση μνημείων ανέργων επιστημόνων και εργατοτεχνιτών. Τα έργα λειτουργούν με την ευθύνη Επιστημονικών Επιτροπών από καταξιωμένους επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, που προσφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους εθελοντικά, με τη συνεργασία των τοπικών Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Κεντρικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πολτισμού. Τα άλλα έργα που εκτελούνται από την ίδια Επιστημονική Επιτροπή στην Κρήτη είναι η αποκατάσταση του φρουρίου Κούλε στο Ηράκλειο, των Βυζαντινών και Βενετσιάνικων Οχυρώσεων των Χανιών.
 Μιχ. Ανδριανάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: