Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ....

...Ο τάφος του Γεωργίου Καντανολέων, αλλά και του γιου του Πέτρου βρίσκονται στον ναό του Αγίου Νικολάου στην Χρυσοσκαλίτισσα!
... Ο Τούρκος Αχμέτ Ζαραούλ ήταν ο τελευταίος "ένοικος" της εκκλησίας του Μιχαήλ Αρχαγγέλλου στην πλατεία Τζανακάκη ...το 1922 με την ανταλλαγή των πληθυσμών έφυγε αλλά δεν ξέχασε την εκκλησία όπου έστελνε ως τον θάνατο του το 1974 ένα σημαντικό ποσόν για την συντήρηση της!!
..Ο Εμμανουήλ Γεωργίου Καμπούρη ήταν ο πρώτος δήμαρχο του διευρυμένου τότε δήμου του Καστελλιού, έγινε δε και βουλευτής της Κρητικής πολιτείας 1912 πέθανε το 1933.
...Ο Εμμ. Τομπάζης φτάνει το 1823 με το γολέτα "Τερψιχόρη" στον Δραπανιά όπου αποβιβάζει στρατό για την επανάσταση. Το πραγματικό του όνοα λένε ότι ήταν Εμμ. Γιακουμάκης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: