Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΨΗΛΑ

Η  εκπόνηση Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τον Μπάλο προκειμένου να προστατευθεί η περιοχή από αυθαιρεσίες και καταπατήσεις, είναι στους στόχους του Δήμου Κισάμου.
Αυτό επεσήμανε, μιλώντας στους δημοσιογράφους των Χανίων, ο δήμαρχος Κισάμου, κ. Γιώργος Μυλωνάκης, κληθείς να σχολιάσει την κατάταξη του Μπάλου και των Φαλασάρνων στις 100 καλύτερες παραλίες παγκοσμίως με βάση ψηφοφορία στην ιστοσελίδα του CNN.
«Oι προσπάθειες του Δήμου έχουν δώσει θετικά αποτελέσματα και ο στόχος μας δεν είναι να μείνουν μόνο στις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου, αλλά να φτάσουν και στις πρώτες θέσεις και ο Μπάλος και τα Φαλάσαρνα, αλλά και το Λαφονήσι, η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο είναι η καθαριότητα. Γιατί τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στις περιοχές αυτές κάνουν την καθαριότητα πολύ δύσκολη (σ.σ. μεταφορά φερτών υλικών από τη θάλασσα κυρίως, σκουπίδια, πίσσα κ.ά.).......Πάντως τα τελευταία χρόνια, εκτός από τα παράνομα ομπρελοκαθίσματα, έχουν γίνει καταγγελίες για συνέχιση λειτουργίας παράνομων καταστημάτων, για κατασκευή αυθαίρετων καταλυμάτων και άλλες παρανομίες στην περιοχή του Μπάλου.

Δήμαρχε περιοχές Natura που μπαίνουν τραπεζοκαθίσματα ομπρέλες και τις βλέπουμε σαν χρήμα, μόνο προς τα πίσω μπορούν να πηγαίνουν, παράδειγμα το Λαφονήσι......
Αλήθεια γιατί δεν είναι μέσα στην 100άδα το Λαφονήσι; Δύσκολο ερώτημα αλλά σε αυτά θα απάντηση, στους δημοσιογράφους, ο Κωστής!!!
Ο Μπάλος ήταν δακτυλοδεικτούμενος, και τα μπράβο περισσότερα από τα άσχημα, τα τελευταία χρόνια αν το καλοψάξεις θα δεις ότι είναι τσίμα-τσίμα!! 



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι μετά από προτροπή της Κτηματικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών η Μονομετοχική απέσυρε τις ομπρέλες ή μάλλον τις καρέκλες στο Λαφονήσι???????
Γιατί δεν είχε ο Δήμος μας την παραχώρηση των περιοχών natura , Λαφονήσι - Μπάλος .
Αλλά όμως από το μεσημέρι της Παρασκευής τα έβαλε πίσω και άνοιξε την καντίνα και έχει πέσει μαύρο δάκρυ στα εστιατόρια της περιοχής !!!!
Τι έγινε ήρθε η παραχώρηση η μεσολαβεί ΣΚ και σου λέει τα τζιμάνια της Μονομετοχικής να μην χάσουμε το παραδάκι και ας είναι και παράνομο!!!!
Τι κάνει η αντιπολίτευση????
Τι κάνει ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου για να προστατέψει τα μέλη του?????
Τι κάνει ο Δήμος για τις παρανομίες της Α.Ε. που είναι ο μοναδικός μέτοχος????
Όσο για της δημόσιες υπηρεσίες μεσολαβεί ΣΚ και δεν βλέπουν τίποτα , άσχετα εάν κάνουν μπάνιο στο Λαφονήσι!!!!!
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ποια αντιπολίτευση;

Κουκουράκης Κων/νος είπε...

Διαθέτουμε Μπάλο-Ελαφονήσι-Φαλάσαρνα.
Κορυφαίες περιοχές από απόψη περιβαλλοντική-ιδιαίτερου φυσικού κάλους και κορυφαίες πολιτιστικά.
Αυτά είναι τα προσόντα που έχει δώσει ο Θεός για όσους πιστεύουν... και η φύση για τους υπόλοιπους.
Αυτή όμως η Δημοτική Αρχή έδωσε μιά άθλια Διοίκηση η οποία για το μόνο που έχει διακριθεί είναι οι παράνομες πράξεις, η διαπλοκή, η κονομεσιά και η συναλλαγή.
Αυτά μετά λόγου και γραπτών αποδείξεων για τους δύσπιστους.
Για αυτόν τον λόγο δεν έχει υπάρξει Υπηρεσία η οποία να μην έχει διαπιστώσει παραβάσεις.
Η φύση και το CNN διαφημίζουν την Κίσσαμο.
Η μονομετοχική ΑΕ φροντίζει για την δυσφήμιση της Κισσάμου.
Κατά τα άλλα μοιράζει μισθούς και αντιμισθίες στα μέλη του Συμβουλίου οι οποίοι είναι είτε συγγενείς Δημοτικών Συμβούλων είτε αποτυχόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν δε διακριθεί για το ότι έχασαν την γαλάζια σημαία από το Ελαφονήσι.
Τελική πρόταση.
Με βάση όσα η Μονομετοχική ΑΕ έχει κάνει έως τώρα σε Μπάλο και Ελαφονήσι και με βάση την ανοιχτή συμπαιγνία και συνενοχή της Δημοτικής Αρχής προτείνουμε να μετονομασθεί η Μονομετοχική Εταιρία ΑΕ του Δήμου σε Μονομετοχική Παρανομία ΑΕ.
Κουκουράκης Κων/νος
Πρώην Δήμαρχος Ιναχωρίου Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου
Ες αύριον τα σπουδειότερα.