Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ
Έτυχε να συμμετάσχω στις 26-7-2013 στην ημερήσια εκδρομή των συνταξιούχων Ι.Κ.Α Νομού Χανίων στο Σφηνάρι Κισάμου. Την ευθύνη της εκδρομής την είχε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ο αειθαλής Ηρακλής Αναγνωστόπουλος με το Δ.Σ του συλλόγου.
Η μετάβαση έγινε με δύο λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Στην επιστροφή λίγο πιο έξω από το Σφηνάρι σταμάτησε τους οδηγούς για έλεγχο ένα αστυνομικό αυτοκίνητο "100" και όπως μας είπαν ήταν επίσης και δύο αστυνομικοί της τουριστικής αστυνομίας,..
..... με το πρόσχημα ότι το ΚΤΕΛ δεν δικαιούται να πραγματοποιεί εκδρομές.
Δεν πρόφτασαν να προχωρήσουν τα λεωφορεία ούτε δύο τρία χιλιόμετρα ξανά οι ίδιοι αστυνομικοί μπροστά μας. Όπως μου είπε μέλος του Δ.Σ του συλλόγου συνταξιούχων ο ένας από τους αστυνομικούς είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να προσαγάγει στο αυτόφωρο το Δ.Σ των συνταξιούχων.
Η μετάβαση μέχρι το Καστέλι ήταν συνοδεία αστυνομικών που απαιτούσαν εξηγήσεις.
Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν έχει δικαίωμα να πραγματοποιεί εκδρομές το ΚΤΕΛ ή μόνο τα τουριστικά πρακτορεία.
Πάντως ως Έλλην πολίτης ντράπηκα για τη απαράδεκτη και απρεπέστατη συμπεριφορά των αστυνομικών εις βάρος ηλικιωμένων απομάχων της εργασίας που αν μη τι άλλο έχουν προσφέρει μια ζωή την δημιουργική τους εργασία για τη Ελλάδα μας.
Ελπίζουμε ότι ο αστυνομικός διευθυντής θα επιληφθεί του θέματος.
Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: