Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

 Ταξιδεύοντας με πλοίο
Οι επιβάτες που μετακινούνται με πλοία εσωτερικών γραμμών μπορούν, σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη (αριθμ. 03/2012) που θέσπισε το Υπουργείο Ανάπτυξης, να αγοράζουν από τα κυλικεία των πλοίων μια σειρά από προϊόντα, τα οποία υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν σε προκαθορισμένες τιμές. Συγκεκριμένα:
- Πρέπει να υπάρχουν αναρτημένοι τιμοκατάλογοι σε εμφανή σημεία στους οποίους θα αναγράφονται με ευκρίνεια όλα τα προς πώληση είδη και οι τιμές τους.
- Ο καταναλωτής πρέπει να λαμβάνει απόδειξη ταμειακής μηχανής και να ελέγχει τις αναγραφόμενες τιμές με τις τιμές των τιμοκαταλόγων:
Εμφιαλωμένο νερό 0.5l: 0.35 ευρώ
Τοστ ζαμπόν-τυρί: 1.35 ευρώ
Σάντουιτς ζαμπόν-τυρί: 1.35 ευρώ
Ελληνικός καφές: 1.20 ευρώ
Καφές φίλτρου: 1.20 ευρώ
Καφές εσπρέσο: 1.35 ευρώ
Καφές φραπέ: 1.20 ευρώ
Τσάϊ: 1.20 ευρώ.
Σε περίπτωση που δεν τηρείται η παραπάνω διάταξη και ζητηθεί επιπλέον πληρωμή για κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα, ο επιβάτης μπορεί να συμπληρώσει το σχετικό υπόδειγμα καταγγελίας (www.ekpizo.gr, Καταγγελίες, Τουρισμός -Ταξίδια) με κοινοποίηση στους φορείς που αναφέρονται ή να επικοινωνήσει με:
- Κεντρικά Λιμεναρχεία Πειραιά: 2104102269 - Ραφήνας: 22940 22492 - Λαυρίου: 22920 25249.
- Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: 1520.
- Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου: 210 4191700 (60 γραμμές) - 210 4064700 (60 γραμμές).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη η αγορονομική διάταξη αφορά και τη Μονομετοχικη.Δές όμως και γράψε τις τιμές που κατά παράβαση βάζουν σε Μπάλο-Ελαφονήσι και μας δισφημηζουν διεθνώς .
Τις ακριβές τιμές όμως τις βάζουν για να μπορούν να πληρώνουν παχυλούς μισθούς στους παρατρεχαμενους της διοίκησης,οι οποίοι στις δημοτικές εκλογές θα είναι και υποψήφιοι με το Μυλωνά.Δηλαδή πληρωμένοι υποψήφιοι σύμβουλοι οι οποίοι θα δηλώνουν σε εμάς τα κορόϊδα ότι κατεβαίνουν για το κάλι του τόπου.
Εδω γελάνε όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι στίς λίστες του ΟΑΕΔ.
Κ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

¨ασε φίλε Κ.Μ. να είσαι σίγουρος ότι κάποιοι θα πληρώσουν από την περιουσία τους για όλα αυτά που γίνονται στην Μονομετοχική και οχι μόνο με δικαστήρια.
Βέβαια αφορά και την Μονομετοχική και έπρεπε να την εφαρμόζει , όπως και άλλα πολλά που κάνει πως δεν βλέπει τόσο στον Μπάλο όσο και στο Λαφονήσι.