Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΤΟΠΟΛΙΑ 1930 -1933

Μαρκαντώνης-Περιστεράς-Έλενα Βενιζέλου και Πλαστήρας στα Τοπόλια 1930.....
....και μια φωτογραφία της εποχής 1933 ...αξιοθέατο η σήραγγα....  χωρίς ΜΑΤ και φασαρίες..επικίνδυνη και τότε αλλά όμορφη...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σαν έργο μπορεί να ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του , αν και από ότι ξέρω οι Γερμανοί το μετασκεύασαν για να περνάνε τα καμιόνια τους , αλλά λόγω του Μαρκαντώνη δεν άφησαν να γίνει ο δρόμος για τα Εννιά Χωριά από εκεί που έπρεπε , δηλαδή από Καλουδιανά -Κάτω Μηλιά - Μύλοι Έλος κτλ , χάραξη που υπάρχει ακόμα στα Δημόσια Έργα , εάν είχε γίνει πολλά θα ήταν διαφορετικά , ίσως καλύτερα αλλά μπορεί και χειρότερα.
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.