Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΛΑΦΟΝΗΣΙ

 Ποιόν νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν;
Από ρεπορτάζ της εφημερίδας σας 20-8-2013 μάθαμε ότι έγινε σύσκεψη στην ΠΕ Χανίων με θέμα την κατάσταση στην προστατευόμενη περιοχή Ελαφονήσου και τις καταγγελίες Υπηρεσιών εις βάρος της Μονομετοχικής ΑΕ Δήμου Κισάμου.
Από όσα διαβάσαμε έγινε φανερό ότι κάποιες Υπηρεσίες έχουν προσπαθήσει να κάνουν την δουλειά τους. Έγινε επίσης φανερό ότι από τους Δήμους και τις Μονομετοχικές τους υπάρχει συστηματική και διαχρονική παράνομη πρακτική η οποία δημιουργεί σοβαρότατα αναπτυξιακά προβλήματα στο Νομό Χανίων βάλλει κατά του Δημοσίου και Δημοτικού Συμφέροντος.
Οι ίδιοι βέβαια για αυτή την πρακτική τους και με έξοδα των Δημοτών έχουν φροντίσει να εισπράττουν παχουλούς μισθούς. Τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου θα τις πληρώσουν οι Δημότες και οι Επιχειρήσεις.
Μια ματιά στις αποφάσεις της Μονομετοχικής που είναι αναρτημένες στο Διαδίκτυο αποδεικνύει τα παραπάνω αλλά και που πάνε τα χρήματα.
Βεβαίως η δικαιολογία τους ότι παρανομούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες είναι ψευδής και θυμίζουν παλιές Ελληνικές ταινίες του τύπου «Αμάρτησα για το παιδί μου».
Η πραγματικότητα είναι ότι παρανομούν προκειμένου να διατηρούν οικονομικά και πολιτικά προνόμια των ίδιων και διάφορων παρατρεχάμενων και επίσης να χρησιμοποιούν τις θέσεις εργασίας στην Μονομετοχική προκειμένου να έχουν πολιτικά οφέλη.
Αυτοί είναι οι λόγοι που καταστρέφουν το Ελαφονήσι. Οι ίδιοι λόγοι ισχύουν για τα χάλια του Μπάλου.
Την δυσφήμιση και την απαξίωση την εισπράττουμε εμείς και οι επιχειρήσεις τουρισμού.
Φτάνει. Αηδιάσαμε.
Μαρακάκη Κορίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: