Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη.
ΘΕΜΑ: «Απαγόρευση κυκλοφορίας Δρόμου Τοπόλια –Έλος –Ελαφονήσι ΕΟ5»

Κ. Βουλγαράκη 
Μετά την πτώση της πέτρας στην σήραγγα Τοπολίων και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου εισηγηθήκατε στην Αστυνομική Διευθ/νση Χανίων την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Επαρ/κή Οδό αρ. 5 (Καλουδιανά- Τοπόλια –Έλος-Ελαφονήσι).
Κ. Αντιπεριφερειάρχη
Στην περιοχή σήραγγας Τοπολίων η έκταση είχε καεί και έχει κηρυχτεί αναδασωτέα από την αρμόδια υπηρεσία. Παρόλα αυτά επειδή οι αρμόδιοι δηλ. Δήμος και εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν έχουν εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία, ζώα (κατσίκες, πρόβατα) βόσκουν εντός της εν λόγω περιοχής με αποτέλεσμα την συχνή πτώση βράχων.
Προκειμένου να αρθεί ο κίνδυνος από την πτώση βράχων μελετήθηκε και υλοποιήθηκε ένα θαυμάσιο έργο προστασίας και στήριξης πρανών στην περιοχή της σήραγγας Τοπολίων. Το έργο αυτό κατέστησε ΑΣΦΑΛΗ την ΕΟ 5 στο ίδιο τουλάχιστον επίπεδο που είναι και οι υπόλοιποι επαρχιακοί Οδοί (ΕΟ) των Χανίων.
Ακριβώς για το λόγο αυτό δόθηκε στην κυκλοφορία στις 5 Ιουλίου.
Καλώ την οποιοδήποτε αρμόδια Υπηρεσία έχει την άποψη ότι ο δρόμος δεν είναι ασφαλής να το δηλώσει.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου δεκάδες χιλιάδες οχήματα πέρασαν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Συνέβη η πτώση της πέτρας (και μάλιστα εκτός περιοχής του έργου δηλ. κάτω από το πλέγμα προστασίας) και ο σοβαρός τραυματισμός ενός ατόμου.
Η πτώση της πέτρας θα μπορούσε να γίνει και γίνεται, σε οποιαδήποτε άλλη ΕΟ. Ακόμα και στην Εθνική Οδό συμβαίνει και μάλιστα συχνά, όλοι το έχομε δει.
Αυτό δεν σημαίνει ότι κλείνουμε επί μακρόν ένα δρόμο και μάλιστα στη μέση της Τουριστικής περιόδου χωρίς να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις αλλά και το άδικο από την ενέργεια μας αυτή.
Άλλωστε όποιος διάβασε προσεκτικά την απόφαση της Αστυνομικής Δ/νσης Ν. Χανίων θα δει ότι ο δρόμος κλείνει προκειμένου να εκτελεστούν οι συμπληρωματικές εργασίες του έργου. Επειδή ο Δήμος και οι Αρμόδιοι δεν έχουν κινηθεί στην υλοποίηση όσων απορρέουν από τις σχετικές διατάξεις του Ν3938/2011, Ν 3852/2010 άρθρ. 94 δεν σημαίνει ότι τις συνέπειες πρέπει να τις πληρώνουν άνθρωποι και κοινωνικές ομάδες οι οποίες δεν φταίνε σε τίποτα.  
Κ. Αντιπεριφερειάρχη  
Κατά την άποψη μας, αλλά και πολλών άλλων, η εισήγηση και Απόφαση για κλείσιμο του δρόμου ήταν βεβιασμένη και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.
Σας ζητάμε άμεσα δηλ. αύριο το πρωί να εισηγηθείτε να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος.
Τα συμπληρωματικά έργα μπορούν να υλοποιηθούν από τις 15 Οκτώβρη και μετά.
Διορθώστε το λάθος. Σας παρακαλούμε κάντε την αυτονόητη κίνηση αμέσως τώρα. 
Για την Δημοτική Ομάδα 
Ο Επικεφαλής 
Κουκουράκης Κων/νος Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: