Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΒΡΑΧΟΣ ΟΙ ...ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Κύριε διευθυντά,
αρχικά να εκφράσουμε και εμείς ως Σύλλογος την αμέριστη συμπαράστασή μας -όπως και σε κάθε συμπολίτη μας που υποφέρει ανεξαρτήτως αιτίας- στην 34χρονη γυναίκα και να της ευχηθούμε να είναι ο εφιάλτης που έζησε ο τελευταίος στη ζωή της. 
Ζω πάνω από 30 χρόνια στα Χανιά και πάντα, όταν πηγαίνω στην επαρχία και βλέπω παντού κατολισθήσεις βράχων πάνω στους δρόμους ασυναίσθητα κάνω τη σκέψη.
Και αν περνούσα τη στιγμή που έπεφτε ο βράχος ή η μεγάλη πέτρα τι θα γινόταν;
Και αισθανόμουν τυχερή που δεν είχα κάποιο ατύχημα του είδους.
Διαβάζοντας στην εφημερίδα σας τα διάφορα ρεπορτάζ για το περιστατικό της άτυχης γυναίκας, ποτέ δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ότι η αναλγησία και η ανευθυνότητα της Πολιτείας θα έφτανε στο κωμικοτραγικό σημείο να θεωρήσει υπεύθυνο για τον τραυματισμό της ένα κατσίκι!
Δεν ήξερα αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω για την κατάντια μας και για τη γελοιότητα των Αρχών μας.
Ομως διαπίστωσα, διαβάζοντας τη μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα στα Μ.Μ.Ε., αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ανάλογες σκέψεις έκαναν χιλιάδες συμπολίτες μας από όλη τη χώρα.
Τι άλλο να σχολιάσει κανείς για το θέμα αυτό.
Για όλα φταίει κάποιος τρίτος, οι πολίτες, ο ξένος δάκτυλος, τώρα τα κατσίκια, αλλά ποτέ η αρμόδια Πολιτεία.
Δεν διανοούμαι ότι τέτοιες αστειότητες μπορεί να εφευρίσκουν οι κυβερνήσεις των άλλων κρατών της Ε.Ε. και να επιρρίπτουν πάντα σε κάποιο άλλο παράγοντα τη δική τους ανευθυνότητα.
Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε αλλού, θα είχαμε ακόμη και παραιτήσεις των αρμοδίων, όπως πολύ συχνά ακούμε να γίνονται.
Εδώ παραιτήσαμε από τη ζωή τρία κατσίκια ως τους ενόχους.
Οι πραγματικοί ένοχοι ακόμη στις καρέκλες τους.
Και μάλιστα οι καρεκλοκένταυροί μας μη βρίσκοντας -άκουσον, άκουσον-άλλο τρόπο να μάθουν τον ιδιοκτήτη των κατσικιών -λες και βρισκόμαστε στο Παρίσι- σκότωσαν έτσι αβασάνιστα, εγκληματικά, χωρίς δεύτερη σκέψη, σαν να επρόκειτο για αντικείμενα, 3 ζώα.
Τους ένοχους βέβαια!
Εγκληματική η στάση τους από κάθε άποψη.
Τι άλλο θα δουν και θα ακούσουν τα πολύπαθα μάτια και αφτιά μας.
«Εγινε κατολίσθηση κι έπεσε κανάς βράχος»;
Αναζητήστε τα κατσίκια και σκοτώστε τα.
Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο 
Χανίων 'Η προστασία 
των ζώων' 
Η πρόεδρος
 Αναστασία Μπομπολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: