Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοτικό συμβούλιο αύριο στις 16.00 στον δήμο Κισάμου ...στο δημαρχείο Δραπανιά. Τα θέματα λίγα αλλά έχει ενδιαφέρον το πρώτο που αφορά την παιδεία στην γειτονιά μας...πιστεύω ότι η προσέλευση του κόσμου-είναι βέβαια μακρυά και ακατάλληλη ώρα - να είναι η αναμενόμενη. Εξάλλου μετά και τις εξαγγελίες περί κλεισίματος άλλου ένα σχολείου (Γραμβούσας) θα έχει πλάκα να δούμε πως θα αντιδράσουν οι εκλεγμένοι μας στην απόφαση των φορέων της περιοχής Γραμβούσας να απέχουν από τα μαθήματα τους οι μικροί μαθητές!!
Είναι σίγουρα μια κατάσταση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιστολές αλλά χρειάζονται πραγματικές κινητοποιήσεις μιας και οι υπεύθυνοι της παιδείας έχουν πάρει την εντολή ... κλείστε όσα μπορείτε και ή το δυνατόν μακρυά από τα κέντρα ..χτυπήστε τα χωριά ώστε να υπάρχει εξαθλίωση και φτώχεια!!!
Για φαντάσου που καταντήσαμε..από το Σηρικάρι στο Καστέλλι και από τον Τράχηλα στον Πλάτανο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: