Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Κάποιοι θέλουν την μαρίνα ...ναι γι αυτήν την χωροθετημένη και πολυτραγουδισμένη λέω- στο Καβονήσι...για να την βλέπουν οι γλάροι και οι περαστικοί....Όμως ευτυχώς, κάποια παιδιά έφτιαξαν μια φωτογραφία ξεστραβώματος για το που έπρεπε (πρέπει) να γίνει! 
Κάποιοι ακόμα εδώ στην Κίσαμο δεν έχουν καταλάβει το ότι μας λένε να κάνουμε δεν είναι προς την ανάπτυξη μας, είναι για να μας κοροϊδεύουν και να μας εκμεταλλεύονται...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο που κοιτάς την δημιουργία των συνδημοτών μας ...κουζουλαίνεσαι... φαντάσου να γίνει και πραγματικότητα!!!!!
Η μοναδική πιθανότητα για να γίνει αυτό το έργο και μόνο σε αυτό το σημείο και ΟΧΙ εκεί που θέλουν να μας επιβάλουν κάποιοι άσχετοι (για τους δικούς τους λόγους), είναι να εμπιστευτούμε τις τύχες του Δήμου μας σε ανθρώπους με όραμα , γνώση και με δυνατότητες να αποκτήσουν αυτό που δικαιάτε η περιοχή μας .
Σίγουρα η σημερινή δημοτική μας αρχή δεν έχει όραμα και ούτε τις δυνατότητες να ξεφύγει από τις επιλογές που τις επιβάλουν ΟΙ ΑΛΛΟΙ !!!!!
Με απλά λόγια έχει αποτύχει!!!!
Τον Μάιο θα γίνει η επιλογή και αρκεί να μην λέμε πάλι ότι πήγαν χαμένα 3,5 χρόνια , γιατί τώρα θα έχουμε μια δημοτική αρχή 5νταετίας , ίσως την πιο κρίσιμη για την Κίσαμο μας και ίσως και την τελευταία της ευκαιρία να ξεφύγει από τον 30ετή λήθαργο και βάλε που έχει περιπέσει.
Για αυτό η επιλογή μας πρέπει να βασιστεί σε άλλα κριτήρια και ΟΧΙ σε αυτά που μας έκαναν να ψηφίζουμε κάποιον ανάλογα της συγγένειες , τις κουμπαριές , εάν ήρθε στα μνημόσυνα , εάν μας κέρασε κουβαρντίστικα και αν μας ωφέλησε οικονομικά με διάφορες παράνομες ενέργειες !!!!!!
Σιμά κοντά το θέρος , λέγαν οι παλιοί μας!!!!!!!!!
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου .