Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

 Ξέρετε πόσοι είναι οι εποπτευόμενοι φορείς του δήμου μας;  Πέντε που ενώ έχουν αυτόνομα συμβούλια πρέπει πάντα να λογοδοτούν στο Δ.Σ του δήμου!!!                 
α) ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ 
β) ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ
γ) ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. 
δ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΒΟΛΑΚΙΩΝ
ε) ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα πέντε είναι οι φορείς που εποπτεύει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Όμως ΠΟΤΕ δεν έχει έρθει για έγκριση καμία απόφαση του Δ.Σ. (που είναι πάντα ομόφωνες) της Μονομετοχικής Α.Ε. από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κισάμου !!!!
Εδώ μιλάμε για καταστρατήγηση του καταστατικού της Α.Ε. , γιατί ο νομοθέτης ρητά προβλέπει ότι ο ένας και μοναδικός μέτοχος της Α.Ε. , δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο , πρέπει να αποφασίζει και να ενημερώνεται για την λειτουργία της Α.Ε. , έτσι ώστε να μπορεί να ελέγξει και να διορθώσει τα τυχόν λάθη όπως και να ενημερώσει τους δημότες του.
Βέβαια μπορεί να βγει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δικηγόρος να προσμετρήσει τις δύο τρεις αστείες αποφάσεις (για παραχωρήσεις)που έχουν έρθει για έγκριση , αλλά εγώ θέλω να μας απαντήσει πότε ήρθε για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ισολογισμός - απολογισμός και ο προϋπολογισμός κάποιου οικονομικού έτους ?????
Φυσικά μιας και αυτό δεν έχει γίνει , τι έκανε αυτός σαν θεματοφύλακας των θεσμών , του Δ.Κ. και του καταστατικού της Μονομετοχικής Α.Ε. για να υπερασπίσει η έστω προστατεύσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και κατά συνέπεια τον Δήμο μας από αυτήν την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ παρανομία ???????
Βέβαια εάν ξέρει το Δημοτικό Συμβούλιο θα ξέρουν και οι Δημότες η μήπως δεν θέλουν η δεν χρειάζεται να ξέρουμε τι γίνεται στην Μονομετοχική Α.Ε.???????
Όμως εδώ θέλω να ρωτήσω , εκτός από τους απλούς Δημότες του Δήμου μας , αλλά και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους , από την μία άκρη έως την άλλη και έναν ένα προσωπικά , τόσο καιρό δεν ενδιαφέρθηκαν , δεν είχαν την περιέργεια , δεν ενοχλήθηκαν από τα τόσα αρνητικά σχόλια από το έργο της Α.Ε. (υπήρχε και ένα μικρό θετικό σχόλιο στα Χ.Ν. αλλά ήταν τόσο φτιαγμένο που μου θύμισε εποχές Μουρλά , για όσους γνωρίζουν από Λαφονήσι)και βασικά να ενημερωθούν για να μπορούν να απαντήσουν σε τυχόν ερώτηση κάποιου Δημότη "για το τι γίνεται με την Μονομετοχική" , αυτού που του υφάρπαξαν την ψήφο ???????
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.

Υ.Γ. : Βέβαια δεν χρειάζεται να ρωτήσω εάν και ποιοι ψήφισαν ΝΑΙ στην παραχώρηση του αιγιαλού χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις και εάν ποτέ και ποιοι είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο η σε οποιαδήποτε άλλη Επιτροπή του Δήμου ψήφισαν να δοθεί άδεια λειτουργίας στην Μονομετοχική για το 2013 η ποιοι ψήφισαν για να δοθεί η παράνομη άδεια λειτουργίας των προηγούμενων χρόνων και ποιος την υπόγραψε ,αν και ήξερε ότι ήταν παράνομη !!!!
Βέβαια θα μου πείτε πολλά ρωτάς η είναι ψιλά πράγματα η αυτά είναι για να τα ψάξει Εισαγγελέας !!!!
Εγώ απλά θέλω να σας επισημάνω ότι δυστυχώς δεν είναι τυχαίο γιατί τόσα χρόνια είναι στάσιμη η Κίσαμος μας , έχουμε τις πιο πολλές ευθύνες , μας αρέσει δεν μας αρέσει .