Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΩΝ ΤΟΠΟΛΙΩΝ

Η υπομονή έχει πάντα τα όριά της. Στην περίπτωση όμως των εργασιών αντιστήριξης πρανών που συντελούνται στη θέση “Σήραγγα Τοπολίων”, τα όρια υπομονής των κατοίκων των χωρίων του τέως Δήμου Ιναχωρίου και όχι μόνο, έχουν εξαντληθεί από καιρό, λόγω της μακροχρονίου διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Είναι αδιανόητο για ένα τμήμα δρόμου μήκους ενός (1) περίπου χιλιομέτρου, οι εργασίες αυτές να αγγίζουν τα χρονικά όρια ενός σχεδόν έτους, ενώ θα έπρεπε να έχουν τελειώσει σε ένα το πολύ μήνα.
Οι αρμόδιοι άρχοντες του τόπου μας προφανώς....
.. έχουν επαναπαυθεί στην ανοχή και στη σιωπή των κατοίκων της περιοχής και δεν ενδιαφέρονται για την επίσπευση των εργασιών.
Πιστεύουν ίσως, ότι η παράκαμψη Τοπόλια – Τσουρουνιανά – Βλάτος έχει λύσει το πρόβλημα της κυκλοφορίας και δεν υπολογίζουν τους κινδύνους που καθημερινά διατρέχουν οι οδηγοί στο απαράδεκτο από απόψεως κατασκευής οδικό αυτό τμήμα, πέραν της απώλειας χρόνου, λόγω της μεγάλης αποστάσεως.
Τα έργα στη σήραγγα Τοπολίων θυμίζουν το “γιοφύρι της Άρτας” και είναι ντροπή και αμαρτία να εγκαταλειφθούν τα χωριά μας και οι περιουσίες μας, γιατί εξαιτίας αυτών των έργων είναι προβληματική η μετάβασή μας σ’ αυτά.
Αρμόδιοι φορείς! Δείξετε επιτέλους το στοιχειώδες ενδιαφέρον για να ανοίξει αυτός ο δρόμος! Μας έχετε ταλαιπωρήσει αφάνταστα! Φτάνει πια!
Μιχαήλ Β. Σκαλιδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: