Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΑΚΟΜΑ, ΑΣ ΕΛΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ....

Ήρθε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κίσαμο όπου επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές (κατακλυσμός του Νώε) μετά από κάμποσο καιρό -τώρα είχε ελεύθερη ώρα τι να κάνουμε; Μάλιστα και αυτός όπως και όλοι οι άλλοι εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στους πληγέντες και τόνισε ότι η Κίσαμος χρειάζεται άμεσα βοήθεια για να αντιμετωπίσει το χάος που προκάλεσε "το νερό που δεν το έβαζε ο τόπος". Πιστεύω να έχουμε συμπληρώσει και με αυτήν την επίσκεψη, από τους βουλευτές και να ξεκινήσουν τα έργα που δεν έγιναν στην ώρα τους, μιας και ο καιρός δεν ξέρεις πότε θα στην φέρει!!! 
Πάντως από στατιστικής άποψης αλλά και μετά από βαθιά μελέτη, καλό είναι να μας πιάνει μια τέτοια καταστροφή κάθε 5-6 χρόνια..... πρώτον για να καταλαβαίνουμε την δύναμη του νερού, δεύτερον να μας γίνει παράδειγμα ότι ο καθαρισμός των ρεμάτων πρέπει να γίνεται στην ώρα τους, αλλά και από την άλλη, ευχής έργον μια τέτοια καταστροφή, γιατί θα "δουλέψουν" και όλοι οι εκσκαφείς της περιοχής σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: