Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχει κανένα σημείο από τις δράσεις της τρόικας που να αναγνωρίζεται ως σωστό, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα: http://tinyurl.com/qblbtrn
      Ότι είναι ξεφάνερα λάθος όσα γίνονται στην Ελλάδα με αποδοχή των υποδείξεων η εντολών της τρόικας, το λένε και οι στραβοί και οι κουφοί στην Ελλάδα, από την αρχή.
     Το ότι, παρότι είναι λάθος, οι 300 εκλεγμένοι μας τα εφάρμοσαν και τα εφαρμόζουν, σαν καλοί μαθητές, (όσοι θυμούνται πως ήταν απαραίτητο τότε που ήταν ο Κουφογιαννάκης δάσκαλός μας), μας κάνει να καταλαβαίνουμε, ακριβώς ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε.......
.. γιατί δέχτηκαν οι δικοί μας να τα εφαρμόζουν.
    Μας λένε ότι εκβιάστηκαν. Μα τι εκβιασμό μπορεί αν κάνει κάποιος ξένος στους εκλεγμένους της Κυβέρνησης μιας Χώρας.
- Εκφράζει τη λύπη του για την έλλειψη διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις, ενώ επισημαίνει την ανάγκη να αξιολογηθεί αν έχουν ενημερωθεί τα εθνικά κοινοβούλια και σημειώνει περαιτέρω τον πιθανό αρνητικό αντίκτυπο αυτών των πρακτικών σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών.
- Εκφράζει τη λύπη του για συστάσεις μακριά από τη λογική της στρατηγικής της Λισαβόνας και των στρατηγικών Ευρώπη 2020.
- Αποδοκιμάζει το γεγονός ότι τα προγράμματα για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία περιλαμβάνουν εκτενείς παρεμβάσεις στα συστήματα υγείας και δεν δεσμεύονται από τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Συνθήκες.
- Αποδοκιμάζει το γεγονός ότι από το 2008 η εισοδηματική ανισότητα έχει αυξηθεί, επισημαίνει ιδιαίτερα την απότομη αύξηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.
- Επαναξιολόγηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων του Eurogroup για την τροποποίηση του Μνημονίου ώστε να υπάρχει στα κράτη μέλη που λαμβάνουν βοήθεια κατάλληλη δημοκρατική λογοδοσία τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Να διασφαλιστεί κατάλληλος δημοκρατικός έλεγχος σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων σε εθνικό επίπεδο.
Το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ εύχεται σε όλους, μα σε όλους, πίστη υπομονή επιμονή, υγεία και καλή δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: