Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ

Ευθύνη των Δήμων είναι οι κακοτεχνίες στους δρόμους εντός των ορίων τους, με αποτέλεσμα οι δημοτικοί άρχοντες να ελέγχονται πειθαρχικά σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του ειδικού φρουρού Νικήτα Ανδρουλάκη σε τροχαίο στην οδό Μιχελογιάννη στο Σόδυ την 1η Μαρτίου του 2010.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, Δημήτρης Ανδρουλάκης, είχε επισημάνει από τον Ιανουάριο του 2010 στον τότε δήμαρχο Χανίων Κυριάκο Βιρβιδάκη, ότι η ζημιά πρέπει να αποκατασταθεί γιατί «είναι επικίνδυνη και θα σκοτωθεί κανείς».
Η τραγική ειρωνεία της τύχης, ήθελε ....
...τον ίδιο του τον γιο να χάνει τη ζωή του στο συγκεκριμένο σημείο, λίγους μήνες αργότερα.
Έναν χρόνο μετά, ξεκίνησε να ζητά στοιχεία από τη νέα δημοτική Αρχή του Μανώλη Σκουλάκη, σχετικά με ενδεχόμενη κακοτεχνία στην οδό Μιχελογιάννη, ώστε να διερευνηθεί δικαστικά κατά πόσον υπάρχει ευθύνη για το τροχαίο.
Τα στοιχεία δεν του δόθηκαν ποτέ, παρά το γεγονός ότι τόσο ο Συνήγορος του Πολίτη, όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επεσήμαναν στον Δήμο ότι πρέπει να δώσει τα στοιχεία που ζητούσε ο πολίτης.
Το γεγονός αυτό μάλιστα καυτηρίαζει και η Εκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη το 2012 (σελ. 98).
Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα, και σχεδόν 4 χρόνια μετά τον θάνατο του νεαρού, ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση, διαπιστώνει σε έγγραφό του ότι «προκύπτουν ευθύνες για ελλιπή άσκηση των αρμοδιοτήτων του δημάρχου Χανίων», οι οποίες «συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο ελέγχεται και τιμωρείται από την υπηρεσία μας».
Εν ολίγοις, ο κ. Μανώλης Σκουλάκης θα πληρώσει τώρα τα “σπασμένα”, αφού για κακοτεχνία που δεν αφορούσε τη δική του περίοδο δημαρχίας, οδηγείται στο πειθαρχικό, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε δώσει στον πολίτη τα στοιχεία τα οποία ζητούσε να λάβει.
Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: