Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΠΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ-ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ 1-1

Παλικαρίσια εμφάνιση στο Ατσαλένιο 
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 19' η ομάδα μας κατάφερε να σταθεί "όρθια" στο Ατσαλένιο, αποσπώντας ισοπαλία με 1-1 απέναντι στον ΠΟΑ.
Οι ποδοσφαιριστές του Σπύρου Μπαξεβάνου έκαναν κατάθεση ψυχής παρά το γεγονός ότι έπαιζαν για παραπάνω από 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά, αφού μόλις στο 3' ο Κιν από ιδανική "ασίστ" του Τσικουδάκη άνοιξε το σκορ. Στο 18' όμως ο διαιτητής κ. Σωτηριάδης καταλόγισε πέναλτι σε βάρος του Βλαχάκη για μαρκάρισμα στον Πετράκη, αποβάλλοντας και τον τερματοφύλακα της ομάδας μας. Κάτω από την εστία κάθισε ο Κοντοπίδης, που διάλεξε σωστή γωνία, αλλά ο Πετράκης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. 
Η ομάδα μας άντεξε...
..  στην πίεση του αντιπάλου της μέχρι και το 59', όπου ο Συσκάκης ισοφάρισε σε 1-1. Αν και με παίκτη λιγότερο ο Κισσαμικός "άγγιξε" το δεύτερο γκολ, έχοντας καλές στιγμές με Μπάτζιο, Ψαράκη, Χατζηλιόντα και Εσόνο, ενώ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, παρά μόνο με κάποια σουτ εκτός περιοχής. 
Εκτός από την αναγκαστική αλλαγή του Τσικουδάκη στη φάση της αποβολής του Βλαχάκη, η ομάδα μας υποχρεώθηκε σε ακόμα δύο, αφού αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών οι Τζιορτζιόνε (40') και Κιν (57'). Μάλιστα ο πρώτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου με πρόβλημα στον αστράγαλο. 
Την πρώτη του συμμετοχή πραγματοποίησε ο Κοντοπίδης, που ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες του παιχνιδιού.
Φάσεις-γκολ
3' ΓΚΟΛ: Ιδανική σέντρα του Τσικουδάκη, πλασέ στην κίνηση από τον Κιν και 0-1.
5' Φάουλ του Χατζηλιόντα, κεφαλιά του Καρβουνιάρη άουτ.
18' Ο ρέφερι Σωτηριάδης καταλογίζει πέναλτι στη σύγκρουση του Βλαχάκη με τον Πετράκη, αποβάλλοντας και τον τερματοφύλακα της ομάδας μας.
20' Με τον Κοντοπίδη να παίρνει θέση κάτω από την εστία, ο Πετράκης εκτέλεσε το πέναλτι "σημαδεύοντας" το δοκάρι.
34' Σουτ του Φραγκιαδάκη μέσα από την περιοχή αποκρούει ο Κοντοπίδης. 
47' Αντεπίθεση για τον Κισσαμικό, με τον Κιν να δίνει στον Μπάτζιο, που έκανε μια προσποίηση μέσα στην περιοχή αλλά το τελείωμα του δεν ήταν ιδανικό, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Συνάνη.
53' Σουτ του Π. Γιακουμάκη αποκρούει σε κόρνερ ο Κοντοπίδης.
56' Σέντρα του Κ. Βρετού, ο Καρβουνιάρης δεν μπόρεσε να διώξει, αλλά το σουτ του Νύκταρη δεν είναι καλό, με τον Κοντοπίδη να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. 
59' ΓΚΟΛ: Σέντρα του Κ. Βρετού, σουτ στην κίνηση του Συσκάκη και 1-1.
65' Από μπαλιά του Μπάτζιο ο Ψαράκης βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και προσπαθεί να "κρεμάσει" τον Συνάνη, ο οποίος αποκρούει σωτήρια.
76' Σουτ του Π. Γιακουμάκη μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Κοντοπίδης. 
77' Δυνατό σουτ του Χατζηλιόντα ελάχιστα έξω από την εστία του Συνάνη η μπάλα. 
79' Σέντρα-σουτ του Εσόνο διώχνει με δυσκολία ο Συνάνης πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. 
89' Σουτ του Ν. Βρετού μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Κοντοπίδης.
Διαιτητής: Σωτηριάδης (Λασιθίου)
Βοηθοί: Πάγκαλος (Λασιθίου)-Βυζιργιαννάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Αραβιάκης (45+1'), Παραλίκης (73'), Ψαράκης (90')
Κόκκινη: Βλαχάκης (18')
Π.Ο. Ατσαλένιου: Συνάνης, Χαλκιαδάκης, Πρωτογεράκης (72' Ν. Βρετός), Αραβιάκης, Πετράκης, Κ. Βρετός, Φραγκιαδάκης, Πλουσής (46' Νύκταρης), Π. Γιακουμάκης, Συσκάκης (82' λ.τρ. Καλομοίρης), Καρυωτάκης.
Π.Γ.Σ. Κισσαμικός: Βλαχάκης, Παραλίκης, Ψυχουντάκης, Καρβουνιάρης, Εσόνο, Ενγκουέμ, Τζιορτζιόνε (40' λ.τρ. Μπάτζιο), Τσικουδάκης (19' Κοντοπίδης), Χατζηλιόντας, Κουμπρόγλου, Κιν (57' λ.τρ. Ψαράκης).
Στον πάγκο ήταν και οι Βαρδάκης, Κοκάκης, Λ. Κομπογεννητάκης, Ανιάνγκμε
*Περίπου 50 φίλαθλοι της ομάδας μας βρέθηκαν στο Ατσαλένιο ενισχύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Σπύρου Μπαξεβάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: