Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

 ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΡΔΑ
«Κώδικας δεοντολογίας» στις τράπεζες ! για δανειολήπτες ! που δεν πληρώνουν.
Το ΙΝΚΑ, ζητά από τον κο Σκορδά, πρώην προστάτη των καταναλωτών, ως πρώην γραμματέας καταναλωτή, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ από τον υποβολέα ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ, να συστήσει, συστήσουν στις τράπεζες και να τις διατάξει, διατάξουν, να προσαρμόσουν σύμφωνα με την 1219/2001 απόφαση του Α.Π. & αναδρομικά τα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων και Πιστωτικών καρτών, στο δικαιοπρακτικό επιτόκιο 5,75 % του πίνακα της ΤρτΕ, αντί του 18% που βάζουν, και να επιστρέψουν τα επί πλέον εισπραχθέντα στους συνεργάσιμους αλλά και στους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες και να μην κάνει άλματα υποστήριξης των άγριων παρανομιών των τραπεζών. Αρθ. 10 παρ. 16 περ. δ του Ν. 3587/2007 περί Προστασίας Καταναλωτών : «Οι έννομες συνέπειες που ..
... προκύπτουν από την απόφαση αυτή ισχύουν έναντι πάντων, και αν δεν ήταν διάδικοι. Το δεδικασμένο απόφασης της περίπτωσης δ`, παραγράφου 16, ισχύει και υπέρ των ζημιωθέντων καταναλωτών, έστω και αν αυτοί δεν είχαν συμμετάσχει στη σχετική δίκη.  
Να μην υποστηρίζει λοιπόν και γίνεται ηθικός αυτουργός στις παραβάσεις των Νόμων και των Δικαστικών Αποφάσεων και να μην επικαλεστεί ότι δεν τα γνωρίζει. Να σταματήσει το μακάβριο αυτό αστείο από τον πρώην γραμματέα καταναλωτή – προστάτη μας, απέναντι στους νεκρούς μας κατακλεμένους. Εμείς οι, ζωντανοί σήμερα, δεν περιμένουμε να κρίνουμε στο τέλος της τετραετίας.
Αυτά λοιπόν γράφονται ότι στοχεύει ο κος Σκορδάς, και μάλιστα με το αβυσσαλέο θράσος, ότι, δεν θα κάμει υποδείξεις στους Δικαστές και στους δανειστές (ποιους εννοεί δανειστές και γιατί ονομάζει ιδρύματα τις τράπεζες και όχι πιστωτικές επιχειρήσεις [σαν να υπάρχουν τόκοι και στα ιδρύματα] δεν καταλαβαίνουμε): Κώδικα δεοντολογίας για τις τράπεζες για τους δανειολήπτες που έχουν δυσκολία στην αποπληρωμή των οφειλών τους θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Θ. Σκορδά σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη. Στον Κώδικα Δεοντολογίας θα προσδιορίζονται οι όροι «συνεργάσιμος δανειολήπτης»» και «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» ώστε με βάση αυτούς,  να γίνονται αναδιαθρώσεις δανείων. Επίσης,  ξεκαθαρίζεται ότι η κυβέρνηση δεν θα εκδώσει οδηγίες προς τους δικαστές για τα «κόκκινα» δάνεια.
Στην απάντησή του ο κ. Σκορδάς επισημαίνει ότι έως 31 Δεκεμβρίου 2014 πρέπει να εφαρμοστεί ο Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών και Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, το οποίο θα είναι «το μόνο υπό σύσταση όργανο επιλαμβανόμενο θεμάτων διαχείρισης ιδιωτικού χρέους». (δεν καταλαβαίνουμε τι εννοεί)
Ο Κώδικας Δεοντολογίας θα περιλαμβάνει τα αποδεκτά έξοδα διαβίωσης, που θα καθοριστούν σε συνεργασία με Ελληνική Στατιστική Αρχή  ώστε να λαμβάνονται υπόψη από τις τράπεζες, οι οποίες θα υποχρεούνται να εφαρμόζουν αυτούς τους κανόνες πριν προβούν σε οποιαδήποτε πράξη κατά των οφειλετών.
Επίσης θα περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με τις διαδικασίες αξιολόγησης κινδύνου, τις διαδικασίες αξιολόγησης της δυνατότητας αποπληρωμής, δεσμευτικούς κανόνες συμπεριφοράς των τραπεζών με σαφή χρονοδιαγράμματα, όρους επικοινωνίας μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων και δανειστών, και σε αυτές θα αξιοποιούνται οι ορισμοί του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και των «εύλογων δαπανών διαβίωσης», των οποίων θα γίνεται χρήση κατά τη λήψη αποφάσεων των τραπεζών με παροχή λύσεων και αναδιαρθρώσεων δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση πληρωμής.
Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μ. Χρυσοβελώνη  στην ερώτησή της σημείωσε ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος έχει ζητήσει να υπάρξει ένα πλαίσιο ορισμών όπως «αποδεκτά έξοδα διαβίωσης» και «συνεργάσιμοι διανειολήπτες» ως καθοδήγηση προς το Δικαστικό Σώμα και ζητούσε διευκρινίσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: