Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟΜΟΝΗ ......

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί και ειδικά σε αυτόν που και εγώ κάποτε άνηκα, ήταν το ότι δεν αξιολόγησαν τις προτεραιότητες τους σωστά, επαναπαύτηκαν στην εκλογή τους κάνοντας μια στείρα αντιπολίτευση, φυσικά δεν δημιούργησαν μια συντονιστική ομάδα που θα μπορούσε να βρει θέματα (προβλήματα) ώστε οι εκλεγμένοι μας να μπορούν να κάνουν μια σωστή αντιπολίτευση, με ουσία και χωρίς σκοπιμότητες. 
Σε γενικές γραμμές αυτές οι ομάδες τις (ξανα) θυμούνται λίγο πριν τις εκλογές, αναγκαστικά και υποχρεωτικά! Όμως δίχως να έχουν προσφέρει τίποτα για 4 χρόνια, είναι λογικό να μην μπορούν να ακολουθήσουν τα γεγονότα, οι περισσότεροι από αυτούς είναι σκουριασμένοι και απομακρυσμένοι πλέον από τα κοινά!!!
Παρ΄όλο που όλοι που κινούν τα νήματα σ΄αυτές τις ομάδες είναι με χρόνια εμπειρίας εντούτοις το μόνο που ψελλίζουν σήμερα είναι ......υπομονή! Μάλλον δεν βλέπουν τα νέα παραδείγματα στην γειτονιά μας.... δεν αντιλαμβάνονται ότι όσα και να ξέρεις, όσα και να γνωρίζεις, πάντα θα θέλεις μια δεύτερη άποψη, πάντα θα θέλεις μια εναλλακτική πρόταση.
Θέλετε παράδειγμα στην γειτονιά μας;  Δυο ομάδες νέων ανθρώπων βλέπω που δουλεύουν με πρόγραμμα και ομαδικότητα, Δ.Σ Κισαμικού και Δ.Σ Νέου Εμπορικού Συλλόγου. Ομάδες που ούτε το παίζουν σωτήρες, ούτε προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι αλάνθαστοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: