Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΦΗΜΕΣ

Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης και το περιβάλλον του, προκειμένου να δικαιολογήσουν την αναποτελεσματικότητα τους στην επίλυση των θεμάτων τα οποία απασχολούν τους δημότες, αποδίδει κάθε αστοχία του και ανεπάρκεια των πολιτικών του επιλογών που (δεν) εφαρμόζουν σε τρίτους: στους υπαλλήλους, στις υπηρεσίες, στην αντιπολίτευση. Αυτός και οι κ. αντιδήμαρχοι του απλώς … παρίστανται και χαιρετίζουν!!!
Έτσι και στο θέμα των μονοδρομήσεων στη πόλη της Κισάμου, που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια –από το 2011 (!) οπότε ελήφθη η σχετική απόφαση – τώρα με φημολογίες και διαρροές ισχυρίζονται ότι δεν εφαρμόζεται γιατί φταίει η αντιπολίτευση και όχι η ανικανότητα τους να πείσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες να εγκρίνουν την πρόταση!
Ποιο συγκεκριμένα: το 2011 παρουσιάστηκε......
.... στην Επιτροπή Διαβούλευσης μια πρόταση τριμελούς Επιτροπής για μονοδρομήσεις στη πόλη η οποία αν και συγκέντρωσε καλές κριτικές, δεν συνοδευόταν, όπως κατά την άποψη της αντιπολίτευσης έπρεπε, από εισήγηση συγκοινωνιολόγου.
Η απόφαση  αυτή ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όμως τους πρότεινε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν  προκειμένου να μπορεί να  εγκριθεί. Ζήτησε δηλαδή από τον Δήμο συμπληρωματικές πληροφορίες και αιτιολογήσεις τις οποίες όπως φαίνεται δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα, τρία χρόνια μετά, να στείλουν! Κι ύστερα τους φταίει η αντιπολίτευση…!
Αλλά, ποιος τους εμπόδισε, τρία χρόνια τώρα, να ξανακάνουν έστω από την αρχή την διαδικασία με συμβολή και συγκοινωνιολόγου; Τόσες και τόσες μελέτες ανάθεσαν απευθείας σε οργανισμούς, σε συλλόγους, σε ημετέρους, σε επιμελητήρια, χωρίς να ρωτήσουν και χωρίς να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, χάθηκε ο κόσμος να αναθέσουν και μια σε ένα συγκοινωνιολόγο; 
Βέβαια για τις αμαρτωλές αναθέσεις μελετών, θα επανέλθουμε..
Το σίγουρο είναι πλέον, όπως διαπιστώνομαι όλοι μας, ότι υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, τόσο στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και πλατεία Βενιζέλου, όσο και στην οδό Σκαλίδη και πλατεία Τζανακάκη. Είναι απαραίτητη η εξεύρεση λύσεων που θα έχει, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Αυτό μπορεί να επιτευχτεί με την εξεύρεση χώρων στάθμευσης  και με μια σειρά άλλων παρεμβάσεων (όπως η ανάπλαση των χώρων αυτών). Αυτό θα δώσει μια άλλη  όψη στην πόλη της Κισάμου που την έχει ανάγκη και για την αξιοποίηση του τριτογενή τομέα, αλλά θα περιορίσει το κυκλοφοριακό  πρόβλημα και θα συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση των καταστημάτων της πόλης μας.  
Μια από τις βασικές μας προτεραιότητες θα είναι η επίτευξη των παραπάνω στόχων.
         Με εκτίμηση   
      Σταθάκης Θεόδωρος 
    Δημοτικός Σύμβουλος 
 Υποψήφιος Δήμαρχος Κισάμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: