Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

Δυο αποχωρήσεις από τον ίδιο συνδυασμό έγιναν...και φυσικά οι αντίπαλοι είναι χαρούμενοι!!! Κατόρθωμα..... Όμως στο πρώτο μάθημα της άμεσης δημοκρατίας, μας μαθαίνουν.... ότι μέσα στην κοινωνία όλοι οι άνθρωποι άμεσα και συλλογικά είναι ίσοι και όλοι μαζί αποφασίζουν για κάθε θέμα της κοινωνικής ζωής τους. Φυσικά κάποιοι νομίζουν ακόμα ότι οι εκλογές είναι "δημοκρατία" .... όμως και εδώ κάνουν λάθος, οι εκλογές τύπου αυτοδιοίκηση είναι ένα πανηγύρι για τους λίγους..... και τέλος η δημοκρατία δεν κρύβεται ούτε έχει "απόκρυψη"...  γιατί η δημοκρατία θέλει όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο. 
Καιρός λοιπόν να καταλάβουμε το νόημα της δημοκρατίας αλλά για να είμαστε και σίγουροι ότι κάνουμε για τέτοια ...ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και κάθε δημοτικός σύμβουλος να γράψει μια έκθεση με τίτλο "Τι είναι Δημοκρατία;" Όχι τίποτα άλλο αλλά για να μην κρυβόμαστε πίσω από λέξεις!!!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Λοιπόν...επειδή ένα τηλεφώνημα σήμερα το πρωί με έβγαλε εκτός εαυτού ακούστε με καλά ειδικά εσείς οι άσπονδοι "φίλοι" μου.
Το να διαφωνούμε για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για επόμενος δήμαρχος στην Κισαμο είναι άλλο και το να σπιλώνουμε την υπόληψη ανθρώπων που έχουν δείξει δείγματα γραφής άπειρες φορές είναι κάτι άλλο. Εγώ τουλάχιστον έχω το θάρρος και εκτίθεμαι στον κόσμο και αυτός θα με κρίνει γι αυτό που είμαι και για τις αξίες που πρεσβεύω. Τουλάχιστον ψευτοκουλτουριάρης, κωλόπαιδo και δραπέτης της πραγματικής ζωής δεν υπήρξα ποτέ.
Ότι έδωσα και πήρα ήταν αληθινό.
Γι αυτό κυκλοφορώ με την κεφαλή ψηλά.
Σαν κι εσάς δεν πρόκειται να γίνω κι ας προσπαθήσατε να με κάνετε τόσες φορές.
"Η λεβεντιά κι η ανθρωπιά στη χώρα δεν πουλιέται, μόνο την παίρνει ο άνθρωπος την ώρα που γεννιέται"

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα και έχει καθιερωθεί με πολύ αγώνα απο ανθρώπους με εκτίμηση και σεβασμό .
Κάνω αυτη την εισαγωγή για να αναφέρω ότι είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ μας δικαίωμα η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ λόγου και έκφρασης .
Πολλά περιστατικά καταπάτησης της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ έχουν γίνει σύμφωνα με δημοσιεύματα στα blogs και στα social media στην περιοχή της ΚΙΣΑΜΟΥ απο < ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ > της διπλανής πόρτας.
Προτείνω σε όλους < ΑΥΤΟΥΣ > ότι και την επομένη των εκλογών θα είμαστε ΕΔΩ , όλοι μαζί , για να μαχόμαστε για το καλό των ΔΗΜΟΤΩΝ μας.
Παροτρύνω λοιπόν τους ΔΗΜΟΤΕΣ της ΚΙΣΑΜΟΥ πρίν αποφασίσουν πού και ποιόν ΣΥΜΒΟΥΛΟ ψηφίσουν , να ενημερωθούν από οποιαδήποτε ΠΗΓΗ ενημέρωσης (έντυπη ή ηλεκτρονική ) για το άν θα τον ΕΚΠΡΟΣΩΠΉΣΕΙ ή θα εκπροσωπήσει ΜΟΝΟ τον εαυτό του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ
Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος