Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό είναι το δυτικό τμήμα του φρουρίου πάνω από το s/m ΙΝΚΑ στην Κίσαμο. Είναι μια σπάνια φωτογραφία του Gerola το 1902 πριν ακόμα οι παππούδες μας το κάνουν οικόπεδα και πριν οι Γερμανοί ρίξουν ένα τμήμα του για να το κάνουν πολυβολείο. 

Σήμερα λοιπόν 112 χρόνια μετά και λόγο του βιολογικού ένα κομμάτι του λιθόστρωτου δρόμου εντός του φρουρίου έρχεται στο φως αλλά και τα υπολείμματα του γερμανικού πολυβολείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: