Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟς ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Πρόταση για τη δημιουργία Σ.Ε.Κ.
Κύριε Πρόεδρε, η λειτουργία εσπερινού λυκείου στη Κίσαμο είναι ιδιαίτερα σημαντική καθότι υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι να φοιτήσουν, ιδιαίτερα μετά την επταετή επιτυχημένη λειτουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας. Πρέπει όλοι οι φορείς (Δήμος, Πολιτεία) να συνεργαστούν και να δώσουν την παραπάνω ευκαιρία για μάθηση στους Δημότες μας. Στα πλαίσια της πρότασης αυτής, θεωρώ αναγκαίο πλέον να ζητήσουμε και τη δημιουργία στη Κίσαμο, στο χώρο των ΕΠΑΛ, Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο.
Tα Σ.Ε.Κ. Σχολικά Εργαστηριακά Κέντρα λειτουργούν σαν ανεξάρτητη δημόσια υπηρεσία, προσφέρουν εργασιακή εμπειρία, εξειδίκευση και επαγγελματικές γνώσεις που μπορούν να βοηθήσουν τον νέο για ένα καλύτερο μέλλον. Το Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο είναι το σχολείο που ασχολείται με όλα τα εργαστήρια των ΕΠΑ.Λ. που υπάρχουν στην τεχνική εκπαίδευση. Μία πλειάδα ειδικοτήτων δίνει την ευκαιρία στους νέους-νέες να πάρουν όλα τα αναγκαία εφόδια που θα τους επιτρέψουν να αναζητήσουν εργασία σε διάφορους τομείς. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς των Σ.Ε.Κ., τα παιδιά φοιτώντας στα σχολικά εργαστήρια θα πάρουν γνώσεις για τομείς που θα μπορούν να σταδιοδρομήσουν στο μέλλοv όπως οι: Μηχανολογικός, ηλεκτρολογικός, ηλεκτρονικών εφαρμοσμένων τεχνών, υγείας και πρόνοιας, πληροφορικής, γεωπονίας και περιβάλλοντος, αισθητικής, κομμωτικής και κατασκευών.
Χρέος μας είναι να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας ώστε να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα εφόδια που ζητούνται στην εποχή μας από μια πολύ δύσκολη και απαιτητική αγορά εργασίας.
Θεόδωρος Σταθάκης,
Δημοτικός Σύμβουλος,
Υποψήφιος Δήμαρχος Κισάμου

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Απο ολες της αναρτησεις που εχω διαβασει του κ. Σταθακη πιστευω οτι ο ανθρωπος ειναι 'σωτηρας'της κοινωνια σας . Ακουω τελευταια οτι ασπαζεται και τον Σωρα και αν εκλεγει δημαρχος θα ζητησει απο το Δ.Σ να συμφωνηση με την αποψη αυτη η αλλιως θα παρετηθει . θα ηθελα μια δημοσια τοποθετηση μιας και ειμαι μακρια απο την Κισαμο .