Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

H "KATAΡΑ" ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης
Στην Ελλάδα, η έννοια του φιλελευθερισμού είναι ίσως η πλέον "κακοποιημένη" και συνάμα "παραποιημένη" σε επίπεδο πολιτικής φιλοσοφίας και ζύμωσης. Άνθρωποι από το πουθενά, αναλόγως των επιδιώξεών τους, είτε εμφανίζονται ως φιλελεύθεροι είτε ως οι μεγαλύτεροι αρνητές και πολέμιοι του. Μέσα σε ένα κυκεώνα ιδεοληψιών και "αριστερόστροφης" παραφιλολογίας, ο φιλελευθερισμός φαίνεται να αποτελεί τον "φτωχό συγγενή" της ιδεολογικής διαμάχης στην χώρα μας.
Η κατάρα του φιλελευθερισμού συνίσταται στην αρνητική θεώρησή του λόγω των ιδεοληψιών αυτών. Οι δέ εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι του στην χώρα μας σήμερα  στερούνται ακόμη και των στοιχειωδών γνώσεων στον πυρήνα του φιλελευθερισμού. Μετά τους Ανδρέα Ανδριανόπουλο και Στέφανο Μάνο, ο χώρος έχει μείνει "ορφανός" και έρμαιο σε κάθε λογής "αναλυτή" που τον παρουσιάζει περίπου ως την μήτρα όλων των κακών στην Ελλάδα.
Είναι προφανές ότι και στο επίπεδο αυτό έχουμε μείνει πολύ πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις. Ο υπόλοιπος κόσμος έχει ξεκαθαρίσει ότι ο φιλελευθερισμός αποτελεί μονόδρομο ανάπτυξης για τον 21ο αιώνα. Στην Ελλάδα ακόμη...εξορκίζουμε το κακό. Και μιλάμε για "νεοφιλελεύθερες" πολιτικές, όταν αγνοούμε ακόμη την ουσία του νεοφιλελευθερισμού...