Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΜΟΝΗ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ
Το είχα ακούσει εδώ και κάποιες μέρες ότι υπάρχουν αυτόματοι πωλητές αναψυκτικών στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοσκαλίτισσας. Αμέσως ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι μου, αλλά σκέφτηκα κάτσε να ακούσω τι λέει η τοπική κοινωνία και οι επαγγελματίες της περιοχής για αυτό το θέμα ...... όλοι το κατακρίνουν, όλοι το σιγοψιθυρίζουν, όλοι τα έχουν με τους Καλόγερους του Μοναστηριού και με τον Σεβασμιότατο κ.κ. Αμφιλόχιο .....αλλά ως συνήθως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του προφανώς για να μην χάσει την μικρο ιδιοτέλεια του και σίγουρα το ότι τόσα χρόνια έχουν μάθει και βολευτεί ότι κάποια συγκεκριμένα άτομα θα λύσουν το πρόβλημα τους. Τι να κάνουμε, "όποιος δεν θέλει χτύπους δεν πάει στο χαλκιδιό" !!!!!!!
Το Μοναστήρι της Παναγιάς , είναι για εμάς κάτι παραπάνω από αυτό που μπορεί να πει η λέξη "Ιερό", είναι η ζωή μας η καθοδήγηση μας στην πορεία μας είναι, είναι, είναι !!!!!!
Εάν αυτοί που το λειτουργούν δεν σέβονται το ποίμνιο τους, την ιερότητα του χώρου, την ιστορία του, αυτούς που έχουν δώσει όλη τους την ζωή για να υπάρχει αυτό το Μοναστήρι ...βλέπε Αρχιμανδρίτης Παπαδάκης Νεκτάριος ... και έστω το τι έχει προσφέρει αναπτυξιακά σε μία περιοχή και όχι μόνο στους 7 καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται και προσπαθούν να βιοποριστούν λόγο της ύπαρξης Του ...και το βλέπουν μόνο κερδοσκοπικά (τελευταία στιγμή πέρυσι αποτράπηκε η λειτουργία καντίνας από τους λειτουργούς στον χώρο της Μονής) και παραβιάζοντας την συμφωνία αρχών για την επιβολή εισιτηρίου εισόδου στο Μοναστήρι ....να ξέρουν ότι εάν δεν έρθουν, μέσω του διαλόγου, κοντά στα ΘΕΛΩ και στον σφυγμό της τοπικής κοινωνίας ...ευτυχώς τον δρόμο τον ξέρουμε (έχει ξαναγίνει) και δόξα την Παναγιά Μας έχουμε αρκετά αγροτικά να τους και τα φορτώσουμε και να τα αδειάσουμε μπροστά από την Μητρόπολη μας !!!!!!
Σεβασμό και τίποτε άλλο δεν θέλει η Παναγία η Χρυσοσκαλίτισσα..... 
Ιάκ. Σπερελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: