Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Amman της Ιορδανίας βρίσκεται από 22-26/6/2014 ο επιστημονικός συνεργάτης  του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων κ. Κ. Χαρτζουλάκης για να συμμετάσχει στη 1η συνάντηση του έργου ‘Capacity Building of Personnel in Jordanian Olive Industry’ στα πλαίσια του TEMPUS 2013, που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε..

 Στο έργο συμμετέχουν φορείς από την Ιορδανία (Πανεπιστήμιο, Υπουργείο Γεωργίας, Ένωση Εξαγωγέων Ελαιοκομικών Προϊόντων), το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από την Ελλάδα και τα πανεπιστήμια της Granada από την Ισπανία και της Verona από την Ιταλία. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία υποδομών και η επιμόρφωση στελεχών του ελαιοκομικού τομέα της Ιορδανίας. Κατά την παραμονή του στην Ιορδανία ο κ. Χαρτζουλάκης, ως μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, θα συναντηθεί με τον M. Aljouni, πρόεδρο της ICARDA (Διεθνές Κέντρο Αγροτικής Έρευνας για τις Ξηρές Περιοχές) που είναι ο φορέας οργάνωσης του διεθνούς συνεδρίου OLIVEBIOTEQ 2014, που θα γίνει στο Amman από 3-6/11/2014. Σκοπός της συνάντησης είναι η μεταφορά της εμπειρίας του Ινστιτούτου για την οργάνωση του συνεδρίου, δεδομένου ότι οργάνωσε με επιτυχία στα Χανιά το προηγούμενο συνέδριο OLIVEBIOTEQ 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: