Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΕΔΩ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Περίπου 800 τ. χημικών όπλων - από τους 1.400 τ. που επώλησαν στην Συρία οι «βιομηχανίες του πολέμου», ζητούν τάφο και δεν βρίσκουν... Στην Παλαιόχωρα Χανίων από τον Ιανουάριο ακούν εκρήξεις... Και διαπιστώνουν μικροσεισμούς, της τάξεως των 3 β. της κλίμακος Ρίχτερ. Τόσο, που κάποιες φορές τα σχολεία δεν λειτούργησαν από φόβο μεγαλύτερου... σεισμού! Η Αθήνα, κοιμάται... Στην περιοχή τα ψάρια πια είναι ήδη ελάχιστα. Η «Γενική Επιτροπή Αλιείας για την Μεσόγειο», εξέδωσε ανακοίνωση για απαγόρευση της αλιείας από τις 24 Μαΐου έως τις 15 Ιουλίου ΝΔ. της Κρήτης, Ν. της Πελοποννήσου και των Ιωνίων νήσων! 

Πρόκειται για την επίμαχη περιοχή, όπου αναμένεται να ξεκινήσει - αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη... - το κάτουρο των χημικών της Συρίας!.. Εκδηλώσεις, ακτιβιστικές κινήσεις - και μάλιστα σπουδαίες - έχουν γίνει, στα Σφακιά, στο Αρκάδι, στην Σούδα... αλλά η φωνή τους δεν έφθασε έως την κουφή Αθήνα... Στην Βουλή ασκήθηκε κοινοβουλευτικός έλεγχος, από 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ερωτούσαν για τον εάν είναι ασφαλής ο τρόπος καταστροφής αυτών των χημικών εν πλω - κάτι μάλιστα που θα επιχειρείτο για πρώτη φορά!... Ο υφυπ. Εξωτερικών έδινε καθησυχαστικές απαντήσεις, πως γι' αυτά μεριμνά ο Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ)..διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: